-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 10 21

G.Beinoriūtės filmus regionų gyventojai žiūrės nemokamai

Režisierė G.Beinoriūtė ketvirtadienį pradeda kelionę po Lietuvą, kurios metu aštuonių Lietuvos miestų ir miestelių gyventojams pristatys ne vieną apdovanojimą pelniusį, prieš porą metų sukurtą dokumentinį-animacinį filmą „Gyveno senelis ir bobutė“.
 Dokumentinio-animacinio filmo „Gyveno senelis ir bobutė“ iliustracija
Dokumentinio-animacinio filmo „Gyveno senelis ir bobutė“ iliustracija. / Organizatorių nuotr.

Be minėto filmo kai kuriuose miesteliuose nemokamai bus rodomi ir kiti režisierės darbai – geriausias Lietuvos 2008 m. filmas „Balkonas“, apdovanotas „Sidabrine gerve“ ir 2002 m. sukurtas dokumentinis filmas „Troleibusų miestas“.

„Turas po Lietuvą – tai ne tik galimybė pristatyti savo kūrybą, bet ir galimybė pažinti žiūrovą, gyvenantį mažesniame mieste ar miestelyje. Tikiuosi, kad mums pavyks užmegzti dialogą per kino kalbą“, – sako režisierė G.Beinoriūtė.

Nuo spalio 22 d. iki lapkričio 26 d. Jurbarke, Jurbarko rajono Smalininkų ir Viešvilės miesteliuose, Rokiškyje, Raseiniuose, Šilutėje, Varėnoje ir Gargžduose vykstantis turas – tai studijos „Monoklis“ projektas, kuriuo siekiama profesionalaus meno sklaidos regionuose. Projektą iš dalies finansuoja Kultūros rėmimo fondas, todėl filmai žiūrovams bus rodomi nemokamai.

Dokumentiniame-animaciniame filme „Gyveno senelis ir bobutė“ pasakojama apie režisierės senelius, sovietmečiu ištremtus į Sibirą. Skaudus Lietuvos istorijos etapas pasakojamas asmeniškai, pasitelkiant pasakos žanrą. Filmas sukurtas naudojant fotografijas iš asmeninio archyvo, animacinius ir kino kronikų intarpus. Istorijos pasakotoja – maža mergaitė, kuri savaip supranta ir įsivaizduoja anų metų įvykius.

Filmui „Gyveno senelis ir bobutė“ suteikta Lietuvos kinematografininkų sąjungos premija, 2007 m. pripažintas kaip geriausias lietuviškas dokumentinis filmas. Filmas taip pat yra gavęs tarptautinių festivalių Ukrainoje, Baltarusijoje, Kanadoje ir Lietuvoje prizus.

Vaidybiniame filme „Balkonas“ pasakojama apie vienuolikmečių Rolano ir Emilijos draugystės istoriją, vykstančią jų tėvų skyrybų fone.

Dokumentiniame filme „Troleibusų miestas“ herojai – visuomeninio transporto kontrolieriai ir „zuikiai“. Ir tikrintojai, ir sugautieji kaskart atsiduria konfliktinėje situacijoje, kurioje atsiskleidžia socialinės ir net egzistencinės problemos.

Turo po Lietuvą programa:

Smalininkų Lidijos Meškaitytės pagrindinė mokykla, spalio 22 d. 10 val.;

Viešvilės vaikų globos namuose, spalio 22 d. 14 val.;

Gargždų „Minijos“ kino teatre, spalio 23 d. 11 val.;

Šilutės kultūros ir pramogų centre, spalio 23 d. 16 val.;

Raseinių r. švietimo centre, lapkričio 12 d. 14 val.;

Jurbarko kultūros centre, lapkričio 13 d. 13 val.;

Rokiškio kultūros centre, lapkričio 19 d. 12 val.;

Varėnos kino ir menų festivalyje „Verpetai“, lapkričio 26 d. 13val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius