-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 28

Režisieriaus Guy Ritchie Šerlokas Holmsas jau gruodį kvies išmėginti šešėlių žaidimą

Robertas Downey jaunesnysis jau netrukus vėl kino teatruose pasisveikins kaip garsiausias pasaulio detektyvas Šerlokas Holmsas, o kartu su juo į ekranus atkeliauja ir ištikimasis bičiulis, patarėjas daktaras Vatsonas, kurį vaidina Jude‘as Law. Nuo gruodžio 30-osios režisieriaus Guy Ritchie kurtą veiksmo trilerį kino teatruose išvysti galės ir Lietuvos žiūrovai.
Šerlokas Holmsas ir Vatsonas filme „Šerlokas Holmsas 2: šešėlių žaidimas“
Šerlokas Holmsas ir Vatsonas filme „Šerlokas Holmsas 2: šešėlių žaidimas“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Pirmasis G.Ritchie filmas apie Šerloką Holmsą pasaulio kino teatrus pasiekė 2009-ųjų pabaigoje. Mažiau santūrus, provokuojantis, pilnas įspūdingų vaizdų ir kovos scenų. Gerai pasauliui pažįstamas detektyvas parodė naują savo veidą ir jau po pirmųjų peržiūrų kritikai ir gero kino gerbėjai ėmė laukti intriguojančios istorijos tęsinio.

Šokiravo ir sukėlė kalbų

Filmais apie gangsterius pagarsėjęs G.Ritchie škotų rašytojo Arthuro Conano Doyle‘o sukurtam personažui įkvėpė Indianos Džounso ir Džeimso Bondo dvasios, taip siekdamas kuo patraukliau pristatyti klasikinį herojų naujajai kartai.

Beje, „Šerloko Holmso“ tęsinys galėjo būti nesukurtas, mat po filmo premjeros detektyvą vaidinęs R.Downey jaunesnysis visuomenės nuostabai pareiškė, kad Šerlokas Holmsas galėjo būti homoseksualus – neva jo meilužiu galėjo būti Vatsonas.

A.C.Doyle‘o autorinių teisių valdytoja Andrea Plunket toli gražu nebuvo patenkinta tokiais pareiškimas. Ji garantavo, kad pasukus scenarijų tokia linkme, kino kūrėjai nebegaus pritarimo filmui. „Tikiuosi, kad ponui Downey tiesiog patinka juodasis humoras. Žinau, būtų drastiška, tačiau panaikinčiau leidimą naudoti Šerloko Holmso personažą, jei jie norėtų plėtoti jo homoseksualumo temą. Nesu priešiškai nusiteikusi prieš homoseksualus, tačiau esu priešiška bet kokiam norui iškreipti knygų istoriją“, – sakė ji. G.Ritchie, akivaizdu, nepanoro rizikuoti Šerloko Holmso ateitimi kino ekranuose ir sutiko su sąlygomis.

Beje, pirmasis filmas apie Šerloką Holmsą sukėlė tokį didžiulį susidomėjimą, kad kompanija „Warner Bros.“, šaltinių teigimu, norėjo kuo greičiau išleisti jo tęsinį. Kritikai taip pat palankiai vertino filmą, o R.Downey jaunesnysis už savo vaidmenį net gavo „Auksinį gaublį“. Jau planuojama ir trečioji detektyvo istorijos dalis.

Stiprioji pusė – puikūs aktoriai

Kaip pabrėžė britų leidinio „The Guardian“ kino ekspertai, pirmasis „Šerlokas Holmsas“ susilaukė kone fenomenalios sėkmės dėl to, kad personažas buvo gerokai primirštas. Šįsyk G.Ritchie mažų mažiausiai turi pranokti save.

„Naujajam pasakojimui apie Holmsą galime pranašauti sėkmę, nes jame vaidina „Geležinis žmogus“ – R.Downey, geriausias įmanomas Vatsonas ir puikus, tikras blogietis, labai tikroviškas profesorius Moriartis, kurį vaidina serialo „Reklamos vilkai“ (angl. „Mad Men“) žvaigždė Jaredas Harrisas. Na ir pagrindinė ledi Noomi Rapace verta atskiros pagyros už seksualumą“, – gyrė britų kritikai.

Nuo gruodžio 30-osios Lietuvos kino teatruose bus galima išvysti dviejų genialių protų – Šerloko Holmso ir profesoriaus Moriarčio – kovą.

Filmo „Šerlokas Holmsas 2: šešėlių žaidimas“ lietuviškai titruotas anonsas:

VIDEO: ŠERLOKAS HOLMSAS 2. Šešėlių žaidimas - lietuviškai titruotas filmo anonsas 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius