-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 06

„Hario Poterio“ aktoriaus žudikas sulaukė griežčiausios bausmės

„Hario Poterio“ aktoriaus Robo Knoxo žudikas nubaustas keturiomis bausmėmis iki gyvos galvos. Už grotų jis turės praleisti mažiausiai du dešimtmečius, skelbia CNN.
Robas Knoxas (dešinėje) su savo motina ir broliu
Robas Knoxas (dešinėje) su savo motina ir broliu / PA PHOTOS/„Scanpix“ nuotr.

Centrinio Londono Old Bailey teismo teisėjas 22-ejų Karlui Bishopui nuosprendį paskelbė ketvirtadienį. Trečiadienį buvo nustatyta, jog būtent jis gegužę užpuolė Knoxą ir keturis jo draugus.

Bishopas per mažiau nei dvi minutes 10 kartų smogė peiliu.

Aštuoniolikmetis Knoxas iš baro išbėgo sužinojęs, jog Bishopas grasino jo jaunesniajam broliui. Viskas baigėsi tuo, kad Knoxui penkis kartus buvo durta peiliu. Aktoriaus gyvybė tą pačią naktį užgeso ligoninėje.

„Šiuo metu jūs esate labai pavojingas žmogus“, – į žudiką kreipėsi teisėjas Justice'as Beanas.

„Visuomenei jūs keliate rimtą grėsmę. Realu, jog panašių smurtinių veiksmų imtumėtės vėl“, – kalbėjo teisėjas. –Jūs grasinote Roberto Knoxo broliui. Jis mėgino jus nuginkluoti ir už savo drąsą sumokėjo gyvybe.“

Šiuo metu jūs esate labai pavojingas žmogus, – į žudiką kreipėsi teisėjas Justice'as Beanas.

„Jus visiškai nesijaudinote dėl jo gyvybės. Sužinojęs, jog Robą nužudėte, tepasakėte „gerai, puiku“, – karčią tiesą kaltinamajam žėrė teisėjas.

Kelios dienos prieš išpuolį jaunasis aktorius buvo baigęs filmuotis juostoje „Harry Potter And The Half-Blood Prince“, kur atliko Marko vaidmenį. Jaunuolis turėjo vaidinti ir kitose dalyse.

Knoxo tėvai teismo nuosprendžio nekomentavo, tačiau anksčiau nužudytojo aktoriaus motina Sally teigė neketinanti daug galvoti apie žudiką.

Su peiliais susiję nusikaltimai yra viena karščiausių Didžiosios Britanijos politinių diskusijų temų. Didžiuosiuose šalies miestuose jaunuoliai vis dažniau miršta nuo durtinių žaizdų.

Jungtinės Karalystės premjeras Gordonas Brownas neseniai pareikalavo griežtesnių bausmių peilius benešiojantiems asmenims.

„Nešiodamiesi peilius jūs ne tik keliate grėsmę kitų gyvybėms. Jūs stumiate į pavojų savo gyvybę ir didinate riziką patekti į kalėjimą“, – britų dienraščiui „The Daily Telegraph“ kalbėjo premjeras.

„Turime pakeisti jaunimo požiūrį į peilius. Dirbdami su šeimomis ir bendruomenėmis galime pašalinti peilių kultūrą iš miestų gatvių“, – tvirtino G.Brownas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius