Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Helsinkyje prasidėjo „ilgiausio pasaulyje filmo“ premjera

Helsinkyje vykstančiame šiuolaikinio meno festivalyje trečiadienį pradėtas rodyti filmas, kuris, kaip pranešama yra ilgiausias iš kada nors rodytų didžiajame ekrane.
Kino juosta
Kino juosta / 4.bp.blogspot.com nuotr.

240 valandų trukmės filmą „Amžina modernybė. Stora Enso pastatas Helsinkyje“ sukūrė Danijos menininkų grupė „Superflex“.

„Pagal mūsų turimą informaciją, šis filmas yra ilgiausias pasaulyje“, – meno festivalio IHME generalinė direktorė Paula Toppila sakė naujienų agentūrai AFP.

Šioje kino juostoje rodomas medienos ir popieriaus pramonės bendrovės „Stora Enso“ būstinės pastatas, vaizduojant „pagreitintu laiku“, kaip jis keičiasi ir triūšta, veikiamas amžiaus ir stichijų iki pat tolimos ateities ir žmonijos išnykimo.

Pastatas, kurį sukūrė garsus suomių architektas Alvaras Aalto, buvo pasirinktas, „nes ji yra galios simbolis ir centrinė, beveik monumentali vieta“, sakė P.Toppila.

Filmas buvo pradėtas rodyti trečiadienį 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku Helsinkio centre 40 kvadratinių metrų ploto ekrane, kuris buvo įrengtas gatvėje prie to paties „Stora Ensa“ pastato. Šią kino juostą planuojama parodyti tik kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius