Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 25

Holivudas sulaikęs kvėpavimą laukia „Oskarų“ laureatų paskelbimo (nuotraukos)

Holivudas rengiasi savaitgalį įvyksiančiai ilgai lauktai kasmetinei kino apdovanojimų sezono kulminacijai, kai paaiškės garbingiausiais kino pramonės apdovanojimais laikomų „Oskarų“ laureatai.
Geriausi aktoriai Colinas Firthas ir Natalie Portman
„Oskarų“ favoritai – Colinas Firthas ir Natalie Portman / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Labiausiai įtempta kova vyksta tarp ne vieną svarbų prizą jau pelniusių juostų „Karaliaus kalba“ („The King's Speech“) ir „Socialinis tinklas“ („The Social Network“), kurie rungiasi dėl „Oskarų“ pagrindinėse kategorijose.

Sekmadienį vyksianti 83-ioji JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremonija yra svarbiausias daugiamilijardinės kino pramonės metų renginys, skirtas pagerbti ir įvertinti filmų kūrėjus ir aktorius.

Tarp juostų, kurios varžosi dėl kai kurių svarbiausių „Oskarų“, taip pat yra mokslinis fantastinis trileris „Pradžia“ („Inception“), vesternas „Tikras išbandymas“ („True Grit“) bei psichoerotinis trileris „Juodoji gulbė“ („Black Swan“).

Britų aktorius Colinas Firthas, kuris „Karaliaus kalboje“ įkūnijo mikčiojantį Didžiosios Britanijos monarchą Jurgį VI, laikomas favoritu laimėti geriausio aktoriaus „Oskarą“.

Tuo tarpu pagrindine pretendente į geriausios aktorės apdovanojimą vadinama kūdikio besilaukianti Natalie Portman, atlikusi pagrindinį vaidmenį juostoje „Juodoji gulbė“.

Artėjant apdovanojimų teikimo ceremonijai, Los Andžele karštligiškai vyksta paskutiniai pasirengimai.

Darbininkai jau atitvėrė Holivudo bulvaro atkarpą prie kino teatro „Kodak“, kur sekmadienį 17 val. vietos (pirmadienį 3 val. Lietuvos) laiku prasidės ceremonija. Ją įvairiuose pasaulio kampeliuose prie televizorių ekranų tiesiogiai stebės šimtai milijonų žiūrovų.

Visi, besidomintieji mada, prie kino teatro susirinks mažiausiai valanda ar dviem anksčiau, kad galėtų stebėti raudonu kilimu žengiančias kino ekrano žvaigždes ir pirmieji įvertinti, kokius apdarus jos pasirinko svarbiausiam metų vakarui.

Iškilmingą renginį ves aktoriai Jamesas Franco ir Anne Hathaway.

Šią savaitę ceremonijos rengėjai atskleidė daugiau detalių apie tai, kam bus patikėta garbė įteikti prestižinius apdovanojimus. Žinoma, kad tarp jų bus Helen Mirren, Javieras Bardemas, Mila Kunis ir Amy Adams.

Beveik 6 tūkst. Kino meno ir mokslo akademijos narių antradienį baigė balsuoti, bet rezultatai paaiškės tik apdovanojimų teikimo ceremonijos metu.

„Karaliaus kalba“ susižėrė daugiausiai nominacijų – ši juosta pretenduoja į „Oskarą“ net 12-oje kategorijų. „Tikras išbandymas“ pelnė dešimt nominacijų, po aštuonias turi „Socialinis tinklas“ ir „Pradžia“.

Be C.Firtho, į geriausio aktoriaus „Oskarą“ taip pat pretenduoja ispanas J.Bardemas – už vaidmenį dramoje „Biutiful“ („Biutiful“), Holivudo veteranas Jeffas Bridgesas – „Tikras išbandymas“, Jesse'as Eisenbergas – „Socialinis tinklas“ ir J.Franco – už darbą juostoje „127 valandos“.

N.Portman, kurį „Juodojoje gulbėje“ įkūnijo prie beprotystės slenksčio atsidūrusią baleriną, laikoma favorite varžybose dėl geriausios aktorės „Oskaro“. Realiausiomis jos varžovėmis laikomos Annette Bening – „Vaikams viskas gerai“ („The Kids Are All Right“) ir Nicole Kidman – „Triušio urvas“ („Rabbit Hole“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius