Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 20

Hugh Jackmanas bus pagerbtas per San Sebastiano kino festivalį Ispanijoje

Australų aktorius Hugh Jackmanas penktadienį prasidedančiame San Sebastiano kino festivalyje Ispanijoje gaus apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.
Hugh Jackmanas (55 mln. JAV dolerių)
Hugh Jackmanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

44 metų „Ernio“ (The Wolverine) ir „Iksmenų“ (X-Men) žvaigždė rugsėjo 27-ąją – priešpaskutinę devynias dienas truksiančio festivalio dieną – prieš pat savo naujausio filmo „Kaliniai“ (Prisoners) peržiūrą atsiims Donostijos apdovanojimą.

Donostija yra baskų vartojamas San Sebastiano pavadinimas.

Anksčiau šiuos apdovanojimus yra gavę Meryl Streep, Richardas Gere‘as, Ianas McKellenas ir Robertas De Niro.

Kanadiečio Deniso Villeneuve‘o režisuoti „Kaliniai“, kurie bus parodyti ne konkursinėje programoje, pasakoja apie nevilties apimtą tėvą, kurį vaidina H.Jackmanas. Jis laiko nelaisvėje problemišką jauną vyrą, kuris, jo įsitikinimu, pagrobė jo šešerių metų dukrą.

Ispanų aktorė Carmen Maura, labiausiai garsėjanti vaidmeniu „Oskarą“ pelniusiame Pedro Almodovaro filme „Moterys ties nervų krizės riba“ (Mujeres al borde de un ataque de nervios), seniausiame ir prestižiškiausiame ispaniškai kalbančio pasaulio kino festivalyje taip pat gaus apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.

Anksčiau šiuos apdovanojimus yra gavę Meryl Streep, Richardas Gere‘as, Ianas McKellenas ir Robertas De Niro.

Tuo tarpu konkursinėje programoje dėl geriausio filmo “Aukso kriauklės“ varžysis 13 filmų, tarp jų – kanadiečių režisieriaus Atomo Egoyano „Velnio mazgas“ (Devil's Knot) apie privatų tyrėją, kurį vaidina Colinas Firthas ir kurio darbas padeda trims už žmogžudystę nuteistiems vyrams išeiti iš kalėjimo Arkanzase.

JAV režisierius ir scenaristas Toddas Haynesas, tarp kurio filmų yra „Oskarui“ nominuotas „Toli nuo rojaus“ (Far From Heaven) ir „Karen Carpenter istorija“ (The Karen Carpenter Story), pirmininkaus jau 61-ojo festivalio vertinimo komisijai.

Organizatoriai tikisi, kad maždaug 150 tūkst. žmonių apsilankys šiame festivalyje, kuris, kaip rodo baskų konsultavimo firmos „Ikertalde“ duomenys, vietos ekonomikai atneša maždaug 18 mln. eurų, daugiausia – per turizmo industriją.

Kiekvienais metais San Sebastiane – vaizdingame Atlanto pakrantės kurorte Ispanijos šiaurės vakaruose – vykstantis festivalis iš pradžių buvo sumanytas kaip renginys filmams ispanų kalba pagerbti, bet vėliau įsitvirtino kaip vienas svarbiausių kino festivalių pasaulyje.

Pernai jo „Aukso kriauklė“ už geriausią filmą atiteko prancūzų režisieriaus Francois Ozono pasakojimui apie mokytojo draugystę su neįprastu mokiniu „Provokuojantys užrašai“ (Dans la maison).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius