-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 25

Į ekranus grįš „Smaragdo miesto burtininkas“

Istorija apie apie drąsią mergaitę Dorotę ir Geltonų plytų kelią, kuriuo ji keliavo į Smaragdo miestą susitikti su Ozo šalies burtininku, žinoma daugelyje pasaulio kampelių. Ne vienam iš vaikystės atmintyje yra likę ir Dorotės draugų – Kaliausės, Geležinio Medkirčio ir Bailiojo liūto – vardai.
Kadras iš 1939-ųjų filmo
Kadras iš 1939-ųjų filmo
Temos: 1 Dakota Fanning

Tūkstančius šypsenų per daug metų sukėlusios pasakos pirmoji ekranizacija buvo sukurta Antrojo pasaulinio karo išvakarėse. Dabar, praėjus lygiai 70-iai metų po filmo išleidimo 1939-ųjų rugpjūčio 25-ąją, pasaulį vėl drebinant negandoms ir ekonominiams sunkumams rengiamasi prikelti „Smaragdo miesto burtininką“ (angl. „Wizard of Oz“) naujam gyvenimui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dakota Fanning
Dakota Fanning

Kaip pranešė britų leidinys „Daily Express“, planuojama, kad naujai perdarytos kino juostos filmavimai prasidės kitąmet. Greičiausiai jie vyks Didžiojoje Britanijoje. Pusbalsiu jau kalbama ir apie aktorę, kuriai teks garbingas Dorotės vaidmuo. Veikiausiai laimingąja taps 15-metė aktorė Dakota Fanning, jau pelniusi pasaulinį pripažinimą pasirodžiusi Steveno Spielbergo filme „Pasaulių karas“ ir Gary Winicko filme „Šarlotės voratinklis“.

Originalioje 1939-ųjų „Smaragdo miesto burtininko“ versijoje Dorotę vaidino garsi amerikiečių aktorė ir dainininkė Judy Garland. Tiesa, pasak filmą kursiančios kompanijos „Warner Bros“ atstovų, naujoji filmo versija bus „tamsesnė ir turės daugiau veiksmo“. Tokia yra būsimo filmo prodiuserio Basilo Iwanyko idėja. „Visas veiksmas vyks dabarties laikais, o jame pasirodys Dorotės anūkė“. Pasak kūrėjų, Dorotė bus įstrigusi „keistoje vietoje“, tačiau bus panašesnė į kokią legendinę kovotoją su blogiu nei į bejėgę dainuojančią mergaitę.

Filmo originalas buvo pastatytas pagal Lymano Franko Baumo 1900 metais parašytą romaną vaikams, kuris vadinosi „Nuostabus smaragdo miesto burtininkas“ (angl. „The Wonderful Wizard of Oz“). Būtent šio filmo pagalba akimirksniu išgarsėjo tuomet dar 16-metė Judy Garland.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius