Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 07

Į KULTFLUX kultūros platformą grįžta kinas

Šią vasarą „KultFlux“ kultūros platforma, įkurta šalia Karaliaus Mindaugo tilto, krantinėje prie Lietuvos energetikos muziejaus, tęsia tradiciją rodyti kino filmus antradienio vakarais ir maloniai kviečia į 2009 m. kino programos atidarymą šį antradienį, liepos 7 d., 21 val.
Menų platforma „KultFlux“
Menų platforma „KultFlux“. / Organizatorių nuotr.

Praėjusiais metais buvo sėkmingai rodomas kinas apie Vilnių, o šiemet kino peržiūros išsiplės ir leisis į miesto kaip fenomeno pažinimą. Bus nagrinėjami skirtingi miesto akcentai, įvairios reikšmės miesto konstrukcijos: nuo miesto pavadinimo ant cigarečių pakelio iki bevardžio studijinio miesto maketo, nuo subjektyvaus asmens santykio su miestu iki visa absorbuojančio miesto judėjimo. Kino vakarai ne tik nuosekliai plėtos miesto temą, bet ir akcentuos įvairių didmiesčių panašumus bei skirtumus. Taigi antradienio kino peržiūros kviečia į turiningą vakaro praleidimą tapant miesto kine paveikslą.

Liepos 7 d. kino vakarus atidaro intensyvus Walterio Ruttmanno filmas „Berlynas: didmiesčio simfonija“ („Berlin: Die Sinfonie der Grosstadt", 1927 m., 65 min), kuriantis miesto vaizdų simfoniją nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Šis filmas suteiks prasmingą kryptį likusiai „KultFlux“ filmų programai, kuri liepos mėnesį kelsis į 7-ąjį dešimtmetį ir į Maskvos, Paryžiaus bei Romos miestus.

Šiuose filmuose atsiskleis miestų ir jų gyventojų (Maskvos intelektualų, Romos prostitutės ir jos sūnaus, Paryžiaus įvairialypė visuomenė) reikšmingi pokyčiai, bandant prisitaikyti prie sparčiai kintančių socialinių bei ekonominių sąlygų. Juos visus iš esmės jungia simboliškas ir visais laikais aktualus klausimas, užduotas filme „Chronique d'un été“, ar jūs laimingi? Į šį klausimą vienaip ar kitaip ir bus bandoma atsakyti kiekviename iš filmų.

Kino peržiūras liepos 9 d. papildys į „KultFlux“ kultūros platformą sugrįžtantys DJ grupės „One Ear Stereo“ rengiami ketvirtadieniai „Fishday“ muzikos vakarėliai. Liepos 9 d. DJ A., Deneez & Genys (OES) pakvies praleisti šiltą vasaros vakarą su freestyle muzika.

Renginiai „KultFlux“ platformoje yra nemokami.

Artimiausi renginiai „KultFlux“ platformoje:

LIEPOS 7 D. (ANTRADIENIS), 21:00
KINAS. Walterio Ruttmanno filmas „Berlynas: didmiesčio simfonija“ („Berlin: Die Sinfonie der Grosstadt“, 1927 m., 65 min).

LIEPOS 9 D. (KETVIRTADIENIS), 22:00
FISHDAY. Freestyle muzikos vakarėlis. Groja A., Deneez & Genys (OES).

LIEPOS 13 D. (PIRMADIENIS), 21:00
Kino studentų filmo peržiūra. Projekto „Kinas mieste, miestas kine“ kūrybinės kino dirbtuvės „Vilniaus barokas“. Organizatoriai: „Vaizdų kultūros studija“ ir „Meno avilys“.

LIEPOS 14 D. (ANTRADIENIS), 21:00
KINAS. Marlen Khutsiyev filmas „Liepos lietus“ („Июльский дождь“, 1967, 103 min).

LIEPOS 16 D. (KETVIRTADIENIS), 22:00
FISHDAY. Beats, glitch muzikos vakarėlis. Groja Genys (OES) & 2Fresh (Mondayjazz).

LIEPOS 21 D. (ANTRADIENIS), 21:00
KINAS. Jean Rouch ir Edgaro Morino filmas „Vasaros kronikos: Paryžius, 1960“ („Chronicle of a Summer: Paris, 1960“, 1961, 86 min).

LIEPOS 21 - 25 D. (ANTRADIENIS - PENKTADIENIS ), 19:00
Tarptautinio projekto „Mapping Vilnius“ seminarai.

LIEPOS 23 D. (KETVIRTADIENIS), 22:00
FISHDAY. Electronic muzikos vakarėlis. Groja A. (OES) & Nura Sho (Fused).

LIEPOS 28 D. (ANTRADIENIS), 21:00
KINAS. Piero Paolo Pasolini filmas „Mama Roma“ („Mamma Roma“, 1962, 102 min).

LIEPOS 30 D. (KETVIRTADIENIS), 22:00
FISHDAY. Dub, dubstep muzikos vakarėlis. Groja Genys (OES) & Gonzaless (Zion Explorers).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius