Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 27

I.Dapkūnaitė kartu su Q.Tarantino tapo Venecijos filmų festivalio žiuri nariais

67-ojo Venecijos tarptautinio filmų festivalio žiuri komandoje – ir Lietuvos aktorė Ingeborga Dapkūnaitė. Vertinimo komisija, kurios pirmininkas – garsus amerikiečių režisierius ir scenaristas Quentinas Tarantino, apdovanos geriausius festivalio filmus.
Ingeborga Dapkūnaitė
Ingeborga Dapkūnaitė / Bohemiečių nuotr.

Rugsėjo 1–11 dienomis vyksiantį festivalį, kuriam vadovauja prodiuseris Marco Muelleris, yra rengiamas Venecijos bienalės.

Į žiuri sąrašą įtraukti: prancūzų režisierius ir scenaristas Arnaudas Desplechinas, Amerikos muzikantas ir kompozitorius Danny Elfmanas, italų režisierius ir scenaristas Luca Guadagnino, „Oskarą“ už filmą „Mediterraneo“ pelnęs režisierius bei scenaristas Gabriele Salvatores, meksikietis rašytojas Guillermo Arriaga, sukūręs scenarijus tokiems filmams kaip „Babelis“ bei „21 gramas“, ir Lietuvos aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

I.Dapkūnaitė labiennale.org puslapyje pateiktoje informacijoje apie festivalio žiuri apibūdinama kaip „viena talentingiausių Sovietų Sąjungos aktorių“, buvusi pripažinta už darbus teatre ir kine, pagarsėjusi po tokių filmų kaip režisieriaus Nikitos Michalkovo „Saulės nualinti“ („Burnt by the Sun“), ir dažnai prisidedanti prie Holivudo kino produkcijos („Misija neįmanoma“, „Septyneri metai Tibete“).

Venecijos kino festivalio uždarymo vakarą tarptautinė žiuri įteiks prizus geriausiems pilnametražiams filmams. „Auksinio liūto“ statulėle bus apdovanotas geriausias filmas, už geriausią režisieriaus filmą bus įteiktas „Sidabrinis liūtas“, bus skiriamas specialus žiuri prizas. Taip pat bus apdovanoti geriausi aktorius, aktorė, geriausias filmo scenarijus, legendinio aktoriaus Marcello Mastroianni premija bus įteikta geriausiam jaunajam aktoriui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius