-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 05

Igno Miškinio „Karalių pamaina“ – Monrealio pasauliniame filmų festivalyje

Pirmadienį baigiasi Monrealio pasaulinis filmų festivalis (MWFF), kuriame buvo parodytas Igno Miškinio filmas „Karalių pamaina“ („Kings‘ Shift“).
filmo-karaliu-pamaina-anonsas
filmo-karaliu-pamaina-anonsas
Temos: 1 15min kultūra

Festivalis prasidėjo rugpjūčio 25 dieną o lietuvių filmas dalyvavo programoje „Žvilgsnis į pasaulio kiną“ („Focus on World Cinema“). Kūrinį pristatyti į Kanadą buvo iškeliavęs pagrindinis filmo aktorius Vainius Sodeika.

MWFF iki šiol buvo vienas iš svarbiausių pasaulyje ir seniausias Šiaurės Amerikoje filmų festivalis, kuris šiais metais vyko jau 40-tąjį kartą. Tačiau festivalio organizatorius patyrė ypač didelių sunkumų – politinių ir finansinių – todėl didelis klausimas, ar festivalis vyks ateityje. Festivalio programa, kur ir kada bus parodyti filmai, iki pat paskutinės minutės buvo neaiški, ir filmo „Karalių pamaina“ peržiūra pagaliau paskelbta praėjusį šeštadienį.

Pagal tarptautinės filmų prodiuserių asociacijų federacijos FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) reitingus, Monrealio pasaulio filmų festivalis yra aukščiausios kategorijos festivalis, kaip ir Kanų, Berlyno, Venecijos ir kiti festivaliai – iš viso jų penkiolika. Monrealio tarptautinio kino festivalio tikslas yra skatinti kultūrų įvairovę ir skirtingų tautų pažinimą, ugdyti visų pasaulio žemynų kiną, skatinant kokybiško kino kūrimą, taip pat pristatyti novatoriško kino kūrėjus, atrasti ir pristatyti naujus talentus, taip pat suteikti galimybe susitikti ir pabendrauti kino profesionalams iš viso pasaulio.

I.Miškinio filmas – apie jauną policininką Kastytį, nuošalioje priemiesčio klinikoje Kalėdų išvakarėse paskirtą saugoti komoje esantį Antrojo pasaulinio karo nusikaltimais įtariamą ligonį. Tai jo pirmoji misija, tačiau nelemtai susiklostančių aplinkybių dėka, netikėtai krypstanti į bloga ir kelianti klausimus: kas svarbiau – pareiga ar žmogiškumas?

Filmas pagamintas lietuvių prodiuserių UAB TREMORA ir Films Angels Productions. Filmo „Karalių pamaina“ gamybą finansavo Lietuvos kino centras, Latvijos kino centras ir „Eurimages“. Lietuvos kino centras parėmė filmo dalyvavimą Monrealio pasauliniame filmų festivalyje.

Lietuvos kino teatruose – nuo spalio 21 d.

VIDEO: Filmo „Karalių pamaina“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius