Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 18

Indų milijardierius sieks brangiausio filmo rekordo – skiria 150 mln. dolerių

Persijos įlankos regione gyvenantis indų milijardierius planuoja pasiekti brangiausio Indijos filmo rekordą ir skiria 150 mln. JAV dolerių (140,9 mln. eurų) juostai pagal hinduistų epą „Mahabharata“.
„Mahabharata“ epas
„Mahabharata“ epas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Indija

Išlaidos dviejų dalių filmui turi smarkiai pranokti kol kas brangiausio Indijos filmo „Baahubali“ biudžetą, kuris yra maždaug 4,5 mlrd. rupijų (45 mln. dolerių arba 42,3 mln. eurų).

„Tikiu, kad šis filmas ne tik nustatys pasaulines gaires, bet ir sugrąžins pozicijas Indijai ir jos meistriškumui pasakoti mitologines istorijas“, – sakoma vėlai pirmadienį paskelbtame verslininko Bavaguthu Raghuramo Shetty pareiškime apie naująjį kino projektą.

„Esu įsitikinęs, kad šis filmas bus adaptuotas daugiau kaip 100 kalbų ir pasieks daugiau kaip 3 mlrd. žmonių visame pasaulyje“, – pridūrė Jungtiniuose Arabų Emyratuose gyvenantis indų milijardierius.

Filmavimas turi prasidėti kitų metų pabaigoje, o pirmoji dalis ekranus turi pasiekti 2020 metų pradžioje, nurodoma pranešime. Filmas bus išleistas keliomis Indijos kalbomis ir, taip pat, dubliuotas užsienio auditorijai.

Šis didžiulio masto projektas, kurio režisieriumi taps kino kūrėjas iš Pietų Indijos V.A.Shrikumaras Menonas, bus naujausias „Mahabharatos“ – „Bhagavadgytą“ apimančio senovinio sanskrito epo apie tarpusavyje kovojančius princus – perpasakojimas.

„Mahabharata“ buvo ekranizuota daug kartų, įskaitant labai populiarų 9-ojo dešimtmečio televizijos serialą ir virtinę kino filmų.

Pranešimas apie naują projektą pasirodė prieš antros ir paskutinės „Baahubali“ dalies išleidimą kitą savaitę. Telugų ir tamilų kalbomis pastatytame „Baahubali“ yra daug sudėtingų kovų scenų; bendras abiejų dalių biudžetas buvo maždaug 45 mln. dolerių.

Nors Indijos filmų biudžetai didėja, jie vis dar toli gražu neprilygsta juostų biudžetams Holivude, kur pastatyti daug žiūrovų pritraukiantį filmą dažnai atsieina daugiau kaip 200 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius