Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 22

Internete pradėtas platinti Donato Vaišnoro filmas „brangioji vardu Manifestas“

Antradienį internete pradėtas platinti naujas Donato Vaišnoro filmas „brangioji vardu Manifestas“. Tai paskutinė režisieriaus sumanytos trilogijos – „Giedrė“, „Myliu Kulką Tavo Širdyje“ ir „brangioji vardu Manifestas“ – dalis.
Austėja Lukaitė ir Donatas Vaišnoras
Austėja Lukaitė ir Donatas Vaišnoras / Filmo kūrėjų nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad filmas pasakoja apie kino režisierių, kuris užsimanė apversti pasaulį, bet apsivertė pats. Siužetas senas kaip pats pasaulis – kiekviena nauja karta nori išsilaisvinti iš tėvų kartos vertybių ir gyvenimo būdo. Kiekvienas jaunuolis nuoširdžiai tiki, kad jam tikrai pavyks šį pasaulį padaryti geresniu, ar bent jau nemeluoti sau, ką taip mėgsta daryti suaugę. Su pavydėtinu pastovumu neapsiplunksnavę pienburniai meta iššūkį pasauliui. Tai vyksta jau tūkstančius metų ir, matyt, vyks tol, kol moterys nenustos gimdyti.

Maištas ne vien žaidimas, kurio metu išbandomi tėvų nervai ir pasaulio tvirtumas, bet ir savo tapatybės, naujų orientyrų ir vertybių paieška. Tačiau kartais maištas peržengia leistinas ribas…
Filmo „brangioji vardu Manifestas” siužetas sukasi apie režisierių Donatą, kuris sukuria nesėkmingą filmą. Tai debiutinis projektas – filmas taps režisieriaus vizitine kortele visam gyvenimui. Nevilties apimtas debiutantas susipriešina su savo kūriniu ir paskelbia jam tikrą Kryžiaus žygį. Užmiršęs savo principus ir idealus, jis ieško visų įmanomų ir neįmanomų būdų, kaip sunaikinti savo filmą. Donatas nesibodi niekuo: nei provokacijomis, nei išdavystėmis, nei atviru kiršinimu… Jis ritasi vis žemiau ir žemiau, kol, galų gale,  pasiekia dugną – skandalingos premjeros metu viešai išsižada savo nelaimėliško debiuto.

Ši katastrofa Donatą suveda su žurnaliste Laura (vaidina Austėja Lukaitė). Ją intriguoja ir net savotiškai žavi nenuspėjami ekscentriško režisieriaus išsišokimai. Tačiau Laura žiūri į viską per rožinius meilės akinius – ji mato ne apgailėtiną nevykėlį, o kompromisų nepripažįstantį maištininką…

Štai taip netikėtai, pačią juodžiausią savo gyvenimo dieną Donatas sutinka ją, kuri, nežiūrint visko, tiki jo gebėjimu kurti ir... ir dilema tampa dar skausmingesnė – meluoti reikės ne tik sau pačiam, bet ir mylimam žmogui. Ar meilė paskatins herojų ryžtis akistatai su didžiausiu savo gyvenimo košmaru – su pačiu savimi?

Kai lietuviškų filmų premjeros vis labiau panašėja į pank-roko koncertus, nieko keisto, kad muziką filmui sukurti buvo pakviestas kompozitorius Marijus Bernotas (grupė „SPORTAS“). Specialiai filmui buvo sukurta daina „Ko verkia alkana katė“.

Filmą rasite čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius