Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 17

„Įsikūnijimas“ prasidedant kino apdovanojimų sezonui viliasi „Auksinio gaublio“

Mokslinės fantastikos blokbasteris „Įsikūnijimas“ (Avatar) šį sekmadienį, prasidedant Holivudo apdovanojimų sezonui, sieks savo finansinę sėkmę paversti svarbiu kino industrijos apdovanojimu.
Filmas „Įsikūnijimas“
Filmas „Įsikūnijimas“ / Kadras iš filmo

Per šiemetinį, jau 67-ąjį „Auksinių gaublių“ įteikimo vakarą rimtą toną tikriausiai užduos žemės drebėjimo Haityje siaubas, ir daugelis įžymybių, tarp jų – geriausio aktoriaus kategorijoje nominuotas George'as Clooney turėtų paraginti žmones aukoti pagalbos operacijoms.

G.Clooney kitą penktadienį vadovaus televizijos maratonui, kurio metu bus renkamos lėšos Haičiui, o „Auksinių gaublių“ organizatoriai – Holivudo užsienio žurnalistų asociacija (HFPA) – paskelbė apie 100 tūkst. dolerių auką muzikanto Wyclefo Jeano pagalbos pastangoms.

Tuo tarpu nekantraujama sužinoti, ar Jameso Camerono „Įsikūnijimas“, į kurį nuo gruodžio jau nupirkta bilietų net už 1,3 mlrd. dolerių, savo sėkmę sugebės paversti „Auksiniais gaubliais“, kurių pretenduoja gauti keturis.

Ceremonija Beverli Hilse prasidės 17.30 val. vietos (pirmadienį 3.30 val. Lietuvos) laiku. Be geriausio filmo nominacijos „Įsikūnijimas“ dar pelnė geriausio režisieriaus nominaciją J.Cameronui, geriausio originalaus scenarijaus ir geriausios originalios dainos nominacijas.

Kad iškiltų kaip šio apdovanojimų sezono favoritas ir pagrindinis pretendentas į „Oskarus“, kurie šiemet bus išdalyti kovo 7 dieną, „Įsikūnijimui“ dabar labai reikia „Auksinio gaublio“.Šio filmo laukia atkakli konkurencija – stipriais jo varžovais laikoma šešias nominacijas turinti komiška drama „Viskas ore“ (Up In the Air) ir tris nominacijas gavusi drama apie Irako karą „Išminuotojų būrys“ (The Hurt Locker).

Tarp juostos „Viskas ore“ nominacijų yra geriausio aktoriaus nominacija G.Clooney ir geriausio režisieriaus nominacija Jasonui Reitmanui.

Keistai pasisukus likimui, „Išminuotojų būrio“ režisierė Kathryn Bigelow geriausio režisieriaus kategorijoje varžosi su savo buvusiu vyru J.Cameronu.

Penktadienį K.Bigelow sulaukė nemenko padrąsinimo – „Išminuotojų būrys“ Los Andžele buvo apdovanotas televizijos, radijo ir interneto kritikų asociacijos (BFCA) geriausio filmo apdovanojimu. Be to, K.Bigelow įveikė J.Cameroną geriausio režisieriaus kategorijoje.

Vis dėlto žinovai sako, kad 85 HFPA nariai, kurie renka „Auksinių gaublių“ laureatus, gali būti linkę apdovanoti „Įsikūnijimą“.

„Gaublių“ (laureatų) rinkėjai yra užsienio žurnalistai, kurie savo darbu laiko „karščiausių“ naujienų pateikimą, – sakė Tomas O'Neilas iš theenvelope.com. – O šiuo metu nėra nieko, kas būtų „karščiau“ už „Įsikūnijimą“.

Kad iškiltų kaip šio apdovanojimų sezono favoritas ir pagrindinis pretendentas į „Oskarus“, kurie šiemet bus išdalyti kovo 7 dieną, „Įsikūnijimui“ dabar labai reikia „Auksinio gaublio“.

Tuo tarpu geriausio dramos aktoriaus kategorijoje G.Clooney varžosi su Jeffu Bridgesu iš „Crazy Heart“, Colinu Firthu iš „Vienišo vyro“ (A Single Man), Morganu Freemanu iš juostos „Nenugalimas“ (Invictus) ir Tobey Maguire'u iš „Brolių“ (Brothers).

Moterų grupėje varžybos gali virsti Sandros Bullock ir Meryl Streep, kurios turi po dvi nominacijas, dvikova.

S.Bullock geriausios dramos aktorės ir geriausios komedijos aktorės kategorijose nominuota už vaidmenis filmuose „The Blind Side“ ir „Piršlybos“ (The Proposal), o M.Streep, kuri viliasi laimėti jau septintą „Auksinį gaublį“, yra du kartus nominuota geriausios komedijos aktorės kategorijoje – už vaidmenis juostose „Julie & Julia“ ir „Tai sudėtinga“ (It's Complicated).

Penktadienį S.Bullock ir M.Streep pasidalijo BFCA geriausios aktorės apdovanojimu ir pamalonino auditoriją ant scenos surengta komiška „kova“, kuri akcentavo geranorišką šių dviejų aktorių varžymąsi.

Aktoriams „Auksiniai gaubliai“ taip pat dažnai būna tartum generalinė repeticija prieš „Oskarus“.

Ne taip, kaip „Oskarai“, „Auksiniai gaubliai“ teikiami atskirai geriausios dramos ir geriausios komedijos ar miuziklo kategorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius