-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

„Įsikūnijimas“ taps brangiausiu filmu kino istorijoje?

Legendinis amerikiečių kinematografijos grandas režisierius James`as Cameronas, sukūręs tokius laikui nepavaldžius kino šedevrus kaip „Terminatorius“ bei „Titanikas“, nepasiduoda visuotinai įsigalinčioms finansinės krizės nuotaikoms ir ryžosi įgyvendinti naują savo projektą, kurio planuojamas biudžetas dar 90-ųjų pabaigoje buvo 400 mln. dolerių.
J.Cameronas ir S.Worthingtonas filmo „Įsikūnijimas“ filmavimo aikštelėje
J.Cameronas ir S.Worthingtonas filmo „Įsikūnijimas“ filmavimo aikštelėje / 20th Century Fox nuotr.

James`as Cameronas sumanė filmuoti „Įsikūnijimą“ (angl. „Avatar“) vos tik pabaigęs savo garsųjį „Titaniką“. Prodiuserių paskaičiavimais, minimalus būsimojo projekto biudžetas turėjo sudaryti apie 400 mln. dolerių – tai du kartus viršijo „Titanikui“ panaudotas investicijas. Tokių didelių išlaidų priežastis buvo ta, jog režisierius norėjo filmuoti šį projektą rodymui 3D formatu.

„Tuo metu aš neturėjau tokių pinigų, – apgailestaudamas sako. J. Cameronas. – Tačiau bet kokiu atveju ketinau sukurti 3D filmą.“

Idėjos pavertimui realybe prireikė 10 metų – tik 2007 m. J. Cameronas pradėjo „Įsikūnijimo“ filmavimo darbus.

„Sugrįžtu tam, kad dar kartą sužaisčiau „aukščiausioje lygoje“. Nemanau, kad sumušiu „Titaniko“ rekordą – tiesą sakant, nemanau, jog išvis kam nors artimiausiu laiku pavyks tai padaryti. Džiaugsiuosi, jei „Įsikūnijimas“ uždirbs tuos pinigus, kuriuos į jį investuosiu“, – savikritikos nestokoja garsus režisierius.

„Įsikūnijimas“ pasakos istoriją apie jauną Žemės gyventoją Džeiką Salį, išgyvenusį siaubingus karus ir išvykusį kartu su ekspedicija į Pandoros planetą. Ten Salis įsimyli vietinę gyventoją ir jų santykiai išprovokuoja konfliktą tarp Žemės pasiuntinių ir vietos gyventojų. Anot paties James`o Camerono, „Įsikūnijimo“ siužeto pagrindą sudaro indiškos pasakos motyvai, filmas sukurtas įspūdingojo fantastikos žanro korifėjaus – „Žvaigždžių karų“ – dvasia. Režisieriaus siekis sukurti filmą 3D formatu turi svarių argumentų.

„Tai įtraukia žiūrovą į filmo erdvę, į jo vidų, pačią esmių esmę. Tai dramatiška ir suteikia nuostabiausią, beveik apčiuopiamą filme vykstančių įvykių realybės pojūtį. „Įsikūnijimas“ – fantastikos žanro kino filmas. Žiūrėdami jį 3D, įgysite iki šiol neturėtą galimybę išgyventi nepatirtą pojūtį – ne tik stebėti iš šalies, bet ir pačiam patirti kitų pasaulių priartėjimą ir pabuvoti kituose išmatavimuose. Manau, kad tai yra būtent tas dalykas, kurio trokšta žmonės – jeigu jie išeina iš namų, ketindami kino teatre pažiūrėti filmą, kinas turi parodyti ir suteikti jiems tai, ko jie iki tol neregėjo ir nepatyrė“, – sakė James`as Cameronas.

Pagrindinį vaidmenį šiame grandioziniame filme sukūrė australas Samas Worthingtonas, apie kurį James`as Cameronas atsiliepia kaip apie naująjį Rusell`ą Crowe`ą arba Melą Gibsoną, tik gerokai jaunesnį amžiumi.

Pasaulinė rekordinio James`o Camerono „Įsikūnijimo“ premjera numatoma šių metų gruodžio 18 dieną – tad būkime kantrūs laukdami iki šiol nepatirtų pojūčių...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius