-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 28

Jūrų kiaulytės okupuoja kino teatrus

Gyvūnai jau ne vieną amžių padeda žmonėms įvairiausiuose kariniuose ir kriminaliniuose veiksmuose. Šiandien šunys dirba muitinėse ieškodami narkotikų, delfinai ir jūrų liūtai padeda surinkti jūrines minas. Jei patikėsime naujausia režisieriaus Jerry Bruckheimerio avantiūra, filmu „G-būrys“, net jūrų kiaulytės, kurmiai ir musės gali būti iškilmingai įdarbinti slaptosiose tarnybose.
Jūrų kiaulytės okupuoja kino teatrus.
Jūrų kiaulytės okupuoja kino teatrus. / „Forum cinemas“ nuotr.

„G būrys” tai lyg didelio oktaninio skaičiaus benzinas, iš koto verčianti nuotykių komedija apie slaptą vyriausybės programą, kurioje specialiai treniruotos jūros kiaulytės dirba šnipinėjimo srityje... Apsiginklavusios naujausia ir tobuliausia šnipų įranga, šios gerai treniruotos jūrų kiaulytės išsiaiškina, kad pasaulio likimas yra jų letenėlėse.

Tikrovėje gyvūnų situacija kiek realesnė, tačiau irgi įdomi. JAV oro pajėgų štabo seržantas Thomas Myersas į tarnybą kiekvieną dieną eina kartu su savo geriausiu draugu Teriu, kuris yra 40 kilogramų sveriantis Vokiečių aviganis.

Myersas yra 341-os karinės eskadrilės darbuotojas ir šuns šeimininkas. Ši karinė eskadrilė yra didžiausias pasaulyje šunų dresiravimo centras. Vokiečių aviganių kilmės Teris – oficialus centro darbuotojas, gaunantis atlyginimą.

„Tai buvo puikus sprendimas ir aš džiaugiuosi galėdamas dirbti su šiais nuostabiais gyvūnais. Niekada negalvojau, kad tapsiu kariškiu ir auginsiu šunį,“ – sako Thomas.

Centre vyksta kursai, kurių metu šunys ir jų šeimininkai yra mokomi dirbti išvien kaip komanda. Mokymai vyksta 11 savaičių, o jiems pasibaigus šunys tampa armijos darbuotojais ir gauna įvairius darbus karinėse pajėgose. Šunys ir jų šeimininkai paskirstomi dirbti po visą pasaulį.

Pirmasis režisieriaus Jerry Bruckheimerio 3D filme „G būrio“ vadas yra jūrų kiaulytė vardu Darvinas (įgarsino aktorius Evaldas Jaras) pasiryžęs pasiekti užsibrėžto tikslo bet kokia kaina; Blasteris (įgarsino aktorius Dalius Skamarakas) – neįtikėtinas ginklų ekspertas, jaučiantis didžiulę meilę ir atsidavimą viskam, kas šaudo ir sprogsta; ir seksuali kovos menų specialistė Chuarez (įgarsino aktorė Severija Janušauskaitė); plius dar žvalgybos specialistas Harlis, (įgarsino aktorius Džiugas Siaurusaitis) sugebantis net tamsiausiame kambaryje pamatyti musę ant sienos; kompiuterių specialistas Spekas (įgarsino aktorius Darius Auželis) su žvaigždės formos apgamu ant nosies – naujos kartos specialieji agentai išgelbėsiantys pasaulį.

Jūrų kiaulytės slaptieji agentai ir jų nuotykiai pagardinti 3D efektais kino teatruose prasideda jau rugsėjo 18 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius