-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

K.Vildžiūno filme „Senekos diena“ – dramatiški jausmai, sovietmečio griūties dvasia ir... muzika

Kitą savaitę Lietuvos kino teatrų repertuaruose jau laukiame naujojo Kristijono Vildžiūno filmo „Senekos diena“. Šis jau ketvirtas ilgametražis režisieriaus filmas Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti nuo rugsėjo 30 dieną.
„Senekos diena“
„Senekos diena“

„Senekos diena” – filmas apie gebėjimą nugalėti inerciją, apie pastangas kasdienybėje įžvelgti viltį – nepaisant nuoskaudų, praradimų, baimių.

„Gyvenk kiekvieną dieną taip, tarsi ji būtų paskutinė“ – toks pagrindinių filmo herojų gyvenimo motto. Keli aštuoniolikmečiai paskutiniais sovietmečio metais įkuria Senekos draugiją, bet tarp geriausių bičiulių atsiradęs meilės trikampis jaunus maksimalistus išskiria. O tuo metu Lietuva susikimba rankomis už savo nepriklausomybę Baltijos kelyje, trys tautos patiria bendrumo jausmą.

Po dvidešimt penkerių metų, filmo siužete herojus Simonas – sėkmingas žmogus, vis dažniau prisimenantis save jaunystėje atsisakiusį gilių jausmų. Nerealizuotų svajonių kartėlis ir buvusio geriausio draugo mirtis pastūmėja herojų prisiminti jaunystės akimirkas ir ieškoti savęs.

VIDEO: SENEKOS DIENA - anonsas (rež. Kristijonas Vildžiūnas)

Dramatiškas vaidybinis filmas įdomus tiek vyresnei kartai, prisimenančiai gyvenimo sovietmečiu skonį ir visus jo atributus, tiek jauniems, savęs dar ieškantiems žmonėms. Filmas – apie meilę ir vertybes, atradimus ir praradimus. Garso takelyje skamba buvusios legendinės postsovietmečio alternatyvaus roko grupės „Šiaurės kryptis“ muzika su atgijusiomis, naujai įrašytomis dainomis. Taip pat filme skamba estų kompozitoriaus Arvo Pärto, šiuolaikinės muzikos klasiko, kūrinys „Pari intervallo“.

Minimalistinio tintinnabuli („varpų skambesio“) stiliaus kūrėjas A.Pärtas daugelio laikomas vienu iškiliausių Baltijos šalių kultūros ambasadoriumi pasaulyje, nuo 1989 m. kompozitoriaus kūryba „Grammy“ apdovanojimams buvo nominuota net 11 kartų, jis yra pripažintas pirmu tarp gyvų kompozitorių, kurių kūriniai pasaulyje atliekami dažniausiai.

„Senekos dienoje“ vaidina visa eilė talentingų ir garsių aktorių: Dainius Gavenonis, Elžbieta Latėnaitė, Arūnas Sakalauskas, Ina Marija Bartaitė, Marijus Mažūnas, Vesta Grabštaitė, Arūnas Storpirštis ir kiti.

„Senekos dienos“ naujienas galima sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius