Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 29

Kaip detektyvai prisižaidė su demonu

Filmas „Se7en“ (1995 m., rež. Davidas Fincheris) perspėja, kad monstrai tyko čia pat, už kaimyno durų. Jie nejaučia gailesčio ir niekina mus už tai, kas mus daro žmonėmis — empatiją.
Bradas Pittas, Morganas Freemanas
Bradas Pittas, Morganas Freemanas / Vida Press nuotr.

Režisieriui D.Fincheriui pavyko sukurti įspūdingą tragediją, nepaisant studijos prodiuserių pastangų filmą paversti komedija (tragedijose herojai nukenčia, nes nesubręsta, nepasikeičia, o prodiuseriai norėjo laimingesnės pabaigos). Studija režisieriui per klaidą nusiuntė originalią, o ne perdibtą Andrew Kevino Walkerio scenarijaus versiją — D.Fincheris sutiko ekranizuoti būtent ją.

Vienišius detektyvas Williamas Somersetas (akt. Morganas Freemanas) susiduria su keista žmogžudyste ir greitai sumoja, kad tai serijinio žudiko darbas. Jis nenori imtis bylos, nes ji gali tęstis dešimtmečius, o jis planuoja eiti į pensiją. Somersetą turintis pakeisti detektyvas Davidas Millsas (akt. Bradas Pittas) yra karštakošis jaunuolis, todėl Somersetas ima jį tėviškai globoti.

Millso žmona (akt. Gwyneth Paltrow) jaučiasi vieniša dideliame mieste, ji prašo vyro kolegos Somerseto patarimo, ar verta išnešioti kūdikį šiame pavojingame pasaulyje. Detektyvas prisipažįsta įkalbėjęs savo buvusią partnerę pasidaryti abortą, nes šis pasaulis yra pernelyg pavojingas.

Du detektyvai bando suvokti žmogžudžio pasaulėžiūrą ir per jo bibliotekoje skolintas kontraversiškas (bent jau saugumo bendruomenės požiūriu) knygas sužino įtariamojo adresą. Įvyksta susišaudymas, tačiau žudikas palieka detektyvą Millsą gyvą.

Galų gale žudikas pats pasiduoda policijai, tačiau paaiškėja, kad tai tik manipuliacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius