Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 19

Kanuose – kritika L.von Trierui

Garsus danų režisierius Larsas von Trieras Kanų kino festivalyje susilaukė pašaipaus juoko, nepasitikėjimo šūksnių, švilpimo, paviršutiniškų plojimų ir garsių „fū“ po jo naujojo filmo „Antikristas“ peržiūros.
Larsas von Trieras
Larsas von Trieras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Siaubo filme pagrindinius vaidmenis atlieka aktoriai Willemas Dafoe ir Charlotte Gainsbourg, kurie vaidina porą, po sūnaus mirties pasitraukiančią į trobelę miškuose. L.von Triero juosta kaipmat tapo plačiausiai aptariamu filmu Kanuose. Itin kandūs Kanuose susirenkantys kino kritikai ir žurnalistai dažnai garsiai reaguoja filmų peržiūrų metu ir atskirus epizodus palydi komentarų lavina, tačiau sekmadienį žiūrint „Antikristą“ minios šūkavimai pasiekė apogėjų. Žiūrovai tiesiog pratrūkdavo patyčiomis ir juoku, filme prabilus lapei ar grafiškai rodant erotines scenas.

Daugelis filmo žiūrovų buvo nepatenkinti ir tuo, kad L.von Trieras dedikavo savo filmą gerbiamam sovietų režisieriui Andrėjui Tarkovskiui. Kai kurie kritikai iš karto pareiškė, kad naujasis dano filmas įžeidžiantis ir teigė nesuprantantys, kaip jis apskritai galėjo patekti į konkursinę Kanų filmų programą.

Pats 53-ejų režisierius pavadino „Antikristą“ svarbiausiu savo gyvenimo darbu ir teigė, kad filmas buvo „tam tikras vaistas, nuo depresijos, kankinusios kūrėją prieš dvejus metus“. L. von Trieras 2000-aisiais su savo filmu „Šokėja tamsoje“ (angl. „Dancer in the Dark“) Kanų kino festivalyje laimėjo pagrindinį prizą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius