Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 03

Kauniečiams ir klaipėdiečiams – netradicinės „orientacijos“ humoras

Ateina. Dar ne Kalėdos, bet geros komedijos. Holivudinės šypsenos neprireiks, kadangi šį kartą humoras truputį kitoks – subtilus, originalus ir mokantis skaniai „įkasti“. Savaitę laiko lankęsis Vilniuje, „Viasat“ kino komedijų festivalis gruodžio 4 d. atvyksta į Kauną, o gruodžio 5 d. – į Klaipėdą. Tam, kad parodytų nuogalių puotą filme „Jamam Vudstoką“, rokenrolo karštligę „Pagaminta Vengrijoje“ ir „Trumpus linksmus filmukus“.
Filmas „Pagaminta Vengrijoje“
Filmas „Pagaminta Vengrijoje“ / Kadras iš filmo

Kiekvieno muzikos festivalio užkulisiai dažniausiai būna įdomesni už patį renginį. Šįkart jie atveriami režisieriaus Ango Lee komedijoje „Jamam Vudstoką“, pasakojančioje apie 1969 m. rugpjūčio 15-18 d. mažame miestelyje praūžusį legendinį Vudstoko festivalį – didelį roko, sekso, LSD, taikos ir rokenrolo uraganą, suviliojusį per 500 tūkst. muzikos gerbėjų.

Saikingesnes rokenrolo orgijas pasiūlys komiškas miuziklas „Pagaminta Vengrijoje“ su ekskursija į komunizmo šmėklomis persmelktą XX a. 6-ąjį dešimtmetį. Tai režisieriaus Gergely Fonyo filmas apie nostalgiškus laikus, kurių daugiau nebebus. Jų prisiminti Vengrijos kino teatruose susirinko daugiau nei 200 tūkst. žmonių.

Paskutinioji, trumpametražių filmų programa, atrinkta iš daugybės nominuotų ir „Best Comedy“ apdovanojimų gavusių trumpukų iš viso pasaulio. Po iki ašarų linksmų Simono ir jo katės istorijų, abejingų neliks. Juokas, šypsena ir nuostaba – garantuota.

Kodėl kauniečiams ir klaipėdiečiams humoro meniu atrinkti būtent šie filmai, atsako kino komedijų festivalio vadovas Algirdas Ramaška.

1. Ar skirtingų miestų gyventojų skiriasi ir humoro jausmas?

Nemanau. Mūsų organizuojamuose renginiuose lankosi kultūringa auditorija, kuri turi panašų humoro jausmą ir kokybiško kino supratimą.

2. Kodėl būtent šias komedijas atrinkote Kaunui ir Klaipėdai?

Jos turėtų būti artimiausios žiūrovams bei tinkamiausiai perteikti viso festivalio nuotaiką.

3. Kuri iš trijų komedijų jūsų mėgstamiausia?

Tiesa pasakius, visi šie filmai ir filmukai man labai patiko, todėl negalėčiau išskirti vieno.

4. Kodėl kino festivalis Kaune ir Klaipėdoje tik vieną dieną?

Tai lėmė vidiniai organizaciniai veiksniai, nes įsigydami filmus gauname teisę į ribotą jų parodymo kiekį Lietuvoje.

5. Kaip vilniečiai įvertino kino komedijų festivalio filmus?

Jeigu pasibaigus filmui girdimi plojimai, o jie buvo girdimi po kiekvieno seanso, manau, kad žmonėms patiko.

6. Kurie filmai pelnė daugiausia vilniečių simpatijų?

Favoritais tapo filmai „Pagaminta Vengrijoje“, „Jamam Vudstoką“ bei „Merė ir Maksas“.

Pasijuokti iš netradicinio humoro Vilniuje skubėjo ir Lietuvos žymūs žmonės. Kino komedijų festivalyje galima buvo sutikti televizijos laidų vedėjas Ugnę Skonsmanaitę, Jurgitą Jurkutę ir Aistę Paškevičiūtę, aktorę Vaidą Būtytę, režisierių Mantą Maldeikį ir kt. Aktoriaus Kirilo Glušajevo „mylimąja“ tapo komedija „Jamam Vudstoką“, Svaras (Gabrielius Liaudanskas) savo simpatijas skyrė rokenroliškam užtaisui „Pagaminta Vengrijoje“, o DJ Mamanią (Artūrą Matkevičių) labiausiai prajuokino „Merė ir Maksas“. Dvi iš šių komedijų kauniečiai ir klaipėdiečiai taip pat galės pamatyti „Viasat“ kino komedijų festivalyje.

Kaune – gruodžio 4 d., kino teatre „Forum Cinemas“

Klaipėdoje – gruodžio 5 d., kino teatre „Cinamon“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius