-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 05

„Kino karavanas“ Lietuvos kurortuose: trys nemokami metų geriausio lietuviško filmo seansai

Didžiausias Lietuvoje kino festivalis „Kino pavasaris“ tęsiasi ir vasarą: projektas „Kino karavanas“ jau aplankė 11 miestų ir surengė 15 seansų, kuriuose sudalyvavo beveik 2 000 žiūrovų. Liepą ir rugpjūtį „Kino karavano“ motoras neužges. O repertuare – ir 5 „Sidabrinėmis gervėmis“, tarp kurių ir Metų geriausio filmo statulėlė, apdovanota Šarūno Barto drama „Ramybė mūsų sapnuose“.
„Kino karavanas“
„Kino karavanas“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kinas

Rekordiški skaičiai žiūrovų – šalies regionuose

Pasak filmą „Juoda“ šiauliečiams pristačiusio žurnalisto, rašytojo, laidų vedėjo, prodiuserio Ryčio Zemkausko, „Kino karavanas“ žmonėms labai reikalingas. Jo žodžiais tariant, geriausias to įrodymas – Šiauliuose po didžiuliu lietaus debesimi filmo laukęs dar didesnis debesis žmonių. R. Zemkauskas pristatys ir daugiau „Kino karavano“ į Lietuvos miestus ir miestelius atvežtų filmų.

„Įdomu ne tik išvysti geriausiai įvertintus „Kino pavasario“ filmus, bet ir stebėti žmonių reakcijas, o jos, kaip ir žiūrovų skaičius, kaskart išties džiugina. Vasarai dar neįpusėjus „Kino karavane“ apsilankė kone dvigubai daugiau žiūrovų nei praėjusį sezoną“, – projekto sėkme džiaugėsi pagrindinio partnerio „ŽEMAITIJOS – ilgaamžės tradicijos“ atstovai.

Iš Pompiduo meno centro – į Lietuvos kurortinius miestelius

Šių metų „Sidabrinių gervių“ apdovanojimuose triumfavo naujausias Šarūno Barto filmas „Ramybė mūsų sapnuose“ („Peace To Us In Our Dreams“). Jis pripažintas Metų geriausiu filmu, Š. Bartas – geriausiu režisieriumi, Eitvydas Doškus – geriausiu operatoriumi, Gintarė Sokelytė – geriausia montažo režisiere, o Klaudija Koršunova apdovanota už geriausią antraplanį aktorės vaidmenį.

Pasaulinė „Ramybės mūsų sapnuose“ premjera įvyko praėjusių metų Kanų festivalyje. Per metus filmas, kai kur drauge su Š. Barto retrospektyva, parodytas daugybėje kino festivalių visame pasaulyje. O štai vasarį šio iškilaus režisieriaus kūrybai duris atvėrė ir Paryžiaus Pompidou meno centras. Visą mėnesį trukusio renginio metu parodyti visi pilnametražiai Š. Barto filmai, šiemet „Kino pavasaryje“ pristatytas 20 min. dokumentinis pasakojimas „Kas dabar su Jumis vyksta, Šarūnai Bartai“, Leos Caraxo ir Claire Denis filmai, kuriuose jis vaidina, retrospektyvos proga išleista knyga „Šarūnas Bartas, arba Vienatvės viršukalnės“, režisieriaus nuotraukų paroda. Bet kuriam menininkui patekti į Pompidou meno centrą yra didžiulis pasiekimas, garbė ir įvertinimas.

Šį pasaulyje puikiai sutiktą filmą bus galima išvysti ir „Kino karavano“ seansuose –liepos 6 d. Palangoje (22 val. kultūros bare „Kablys“), liepos 10 d. Druskininkuose(19 val. Vandens parke) ir liepos 28 d. Anykščiuose (22 val. Kultūros centre). Druskininkuose ir Anykščiuose prieš filmą kino kritikė Izolda Keidošiūtė skaitys 20 min. trukmės paskaitą apie Š. Barto kūrybą.

„Kino karavano“ liepa – nuo Islandijos iki Honkongo

Liepą dar suplanuoti 11 „Kino karavano“ seansų. Dauguma jų – vyks, jei leis oro sąlygos, po atviru dangumi. Be minėto Š. Barto naujausio filmo taip pat bus parodyta danų režisieriaus Thomaso Vinterbergo komiška drama „Komuna“, festivalį atidariusi ir abejingų nepalikusi islandiška muzikinė cirko istorija „Viskas dėl šou“, įtemptas belgų hitas „Juoda“, kultinės grupės „Beach Boys“ istoriją atskleidžianti muzikinė drama „Meilė ir malonė“, „Oskarams“ nominuota jautri juosta „Mustangės“, legendinio operatoriaus Christopherio Doyle'o režisuotas neįprastas miesto atvirukas„Honkongo trilogija“.

Filmus pristatys kompetentingi šalies kino žmonės. Šių metų „Kino karavanas“ tęsis iki rugsėjo pabaigos.

Projekto liepos maršrutas:

  • liepos 5 d. 22 val. Biržų pilies kiemas, filmas „Komuna“;
  • liepos 6 d. 22 val. Palangos kultūros baras „Kablys“, filmas „Ramybė mūsų sapnuose“;
  • liepos 7 d. 22 val. Palangos kultūros baras „Kablys“, filmas „Juoda“;
  • liepos 9 d. 22 val. Anupriškių poilsio ir pramogų parkas „Tony Resort“, filmas „Viskas dėl šou“;
  • liepos 10 d. 19 val. Druskininkų vandens parkas, filmas „Ramybė mūsų sapnuose“;
  • liepos 13 d. 22 val. Ukmergės amfiteatras, filmas „Mustangės“;
  • liepos 14 d. 22 val. Trakų viešoji biblioteka, filmas „Juoda“;
  • liepos 28 d. 22 val. Anykščių kultūros centras, filmas „Ramybė mūsų sapnuose“;
  • liepos 29 d. 22 val. Klaipėdos „Kultūros fabrikas“, filmas „Viskas dėl šou“;
  • liepos 30 d. 22 val. Klaipėdos „Kultūros fabrikas“, filmas „Meilė ir malonė“;
  • liepos 31 d. 22 val. Klaipėdos „Kultūros fabrikas“, filmas „Honkongo trilogija“. filmas „Ramybė mūsų sapnuose“;

Apie „Kino karavaną“

Trečią kartą organizuojamą „Kino karavaną“ judėti į priekį skatina noras kokybišką, autorinį kiną padaryti lengvai prieinamą kuo platesnei, įvairaus amžiaus auditorijai, skirtingiems socialiniams sluoksniams. Supažindinant Lietuvos miestų ir miestelių gyventojus su naujausiais pripažintų kino menininkų darbais, turtinamas kultūrinis Lietuvos regionų gyvenimas ir mažinama jų socialinė atskirtis. Per keturis mėnesius planuojama aplankyti 26 miestus, parodyti 15 filmų ir surengti 50 seansų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius