Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 24

Kino kodas: „Advokatas iš Linkolno“, arba Apie sąžinę ir teisingumą

Kino ekranuose pasirodžius juostai „Advokatas iš Linkolno“, po ilgesnės pertraukos teisinio trilerio mėgėjai vėl gali pasimėgauti intriguojančiai susukta kriminaline intriga, teisininkų triukais ir privalomomis scenomis teismo salėje.
Trileryje „Advokatas iš Linkolno“ vaidina Matthew McConaughey ir Marisa Tomei.
Trileryje „Advokatas iš Linkolno“ vaidina Matthew McConaughey ir Marisa Tomei. / Kadras iš filmo

Kartais iš pažiūros malonūs netikėtumai gali virsti didelėmis problemomis. Į tokią situaciją patenka apsukrus advokatas Mikas Haleris (akt. M.McConaughey), kuris daug laiko praleidžia savo limuzine, susitikdamas su klientais ir važinėdamas į teismo posėdžius. Jo klientai – smulkaus kalibro nusikaltėliai, narkotikų prekeiviai bei mušeikos. Todėl kai kolega jam pasiūlo tapti turtingo kliento (akt. R.Philippe‘as) advokatu, Mikas iš pradžių abejoja, bet pinigai nugali. Ir ką gi? Pradėjęs knistis giliau, vyrukas supranta pakliuvęs į gudriai paspęstas pinkles. Teks gerokai pasukti galvą, norint jos neprarasti.

Išvados

Filmas „Advokatas iš Linkolno“ sukurtas pagal žinomo trilerių meistro Michaelio Connelly romaną. Keletas tokių įtaigių filmų kinuose buvo pasirodę paskutiniajame XX a. dešimtmetyje. Dauguma iš jų buvo šio žanro lyderio Johno Grishamo („Firma“, „Klientas“, „Laikas žudyti“) romanų ekranizacijos. Pastarajame iš jų vaidino ir M.McConaughey‘is. Filmas „Advokatas iš Linkolno“ pasižymi geru aktorių parinkimu ir dramaturgija. Būtent dėl tokių talentingų aktorių kaip M.Tomei (filme ji – buvusi Miko žmona) ir H.Macey (jo ilgametis partneris) vaidybos kriminalinė intriga neužgožia advokato asmeninio gyvenimo peripetijų.

Tos praeities užuominos leidžia mums giliau pajausti personažo tragizmą. Savo rogėse yra ir M.McConaughey – gan ciniškas advokatas, turintis ne tik įvairių silpnybių, bet ir etikos kodeksą, darbo principus. Mikas dažnai kilnoja taurelę (suprantama, darbas nėra lengvas), bet nebijo prisipažinti suklydęs ir ryžtasi taisyti savo klaidas. Nors asmeninio gyvenimo klaidų ištaisyti, ko gero, nebepavyks.

Faktai

„Advokatas iš Linkolno“ („The Lincoln Lawyer“) JAV, 2011 m., 115 min.
Režisierius Bradas Furmanas.
Vaidina: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryanas Philippe’as, Williamas H.Macey ir kiti.

ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: „Advokatas iš Linkolno“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius