-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 21

Kino kodas: „Aš tave irgi myliu“, arba Jausmų patikra

Romantinės komedijos „Aš tave irgi myliu” scenarijus teoriškai sukonstruotas pagal žanro taisykles. Bet labiausiai filmui ir kenkia akivaizdžiai matomos pastangos už ausų pritempti kai kuriuos įvykius, reikalingus istorijos judėjimui į priekį (kaip, pavyzdžiui, patogi vieno personažo mirtis, kad būtų galima „užrišti” nelabai įtikinamą pagalbinę siužeto liniją) arba egzotiškų personažų įvedimas.
Romantinė komedija „Aš tave irgi myliu”
Romantinė komedija „Aš tave irgi myliu” / Kadras iš filmo

Kartais būna labai sunku susigrąžinti praleistą akimirką. Atrakcionų parko darbuotojas Džimas (akt. B.Cowellas) tą lemtingą vakarą restorane nesupranta užuominų, kad reikia pasipiršti savo draugei Alisai (akt. Y.Strahovski). Nusivylusi mergina nusprendžia nutraukti neperspektyvius santykius ir Australiją pakeisti Anglija.

Baisiai išsigandęs jos netekti, Džimas, padedamas geriausio draugo Bleiko (akt. P.Helliaras) ima paknopstomis mokytis reikšti savo jausmus Alisai. Lemtingu faktoriumi šiose lenktynėse su laiku taps netikėtas naujas, žemaūgis, bet labai sumanus Džimo draugas Čarlis. Svarbu ne ūgis, bet smūgis (šiuo atveju protas).

Išvados

Kaip pamenate, su panašia mylimos merginos praradimo problema skausmingai susidūrė filmo „Socialinis tinklas” herojus – „Facebooko” kūrėjas. Tačiau toje juostoje analogiškas epizodas įgyvendintas kur kas įtaigiau. Kūrėjų polėkis ir talentas – štai kas skiria vidutinišką filmą nuo ypatingo, nes amatą išmano dauguma.

Nors romantinėje komedijoje „Aš tave irgi myliu” nuskamba keletas neblogų pokštų, ji priklauso „B” kategorijos istorijoms apie jausmų patikrą. Be išlygų galima sutikti tik su filme išreikšta mintimi, kad žmonėms dažnai sunku laiku identifikuoti ir žodžiais išreikšti savo jausmus. Tai gali tapti vis didesne bėda interneto eroje, individams prarandant gyvo bendravimo įgūdžius.

Faktai

„Aš tave irgi myliu“ („I Love You Too“) Australija, 2010 m.,100 min.
Režisierė Daina Reid.
Vaidina: Brendanas Cowellas, Yvonne Strahovski, Peteris Helliaras ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius