-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 05

Kino kodas: „Greiti ir įsiutę 5“, arba Prarasto saiko beieškant

Mes visi ne blogiau už prodiuserius žinome, kad norint užmaskuoti absurdišką siužetą, reikia tirštos dūmų uždangos: greitų ir brangių automobilių, merginų su bikiniais, karštligiško muštynių/lenktynių montažo ir egzotiškų kraštų peizažų. Jūsų dėmesiui – veiksmo filmas „Greiti ir įsiutę 5“.
Veiksmo filmo „Greiti ir įsiutę 5“ pagrindiniame vaidmenyje – Vinas Dieselis.
Veiksmo filmo „Greiti ir įsiutę 5“ pagrindiniame vaidmenyje – Vinas Dieselis. / Kadras iš filmo

Ir štai mes vėl Rio, iš kurio vis ne vos ištrūko papūga Žydrūnas. Įdomu, kas nuo ko nusirašė scenarijų? Žydriaus vietoje dabar atsiduria gerai įmitusio Dominiko Toreto (akt. Vinas Dieselis) bendražygis Brajanas (akt. Paulas Walkeris) su nėščia žmona Mia (akt. Jordana Brewster). Bėgdami nuo teisingumo, jie užrūstina ir JAV spec. tarnybas (FTB), ir šio kontrastų kupino miesto faktinį valdovą, narkomafijos bosą Rejesą.

Užuot sprukę, vyrukai nusprendžia pasikviesti saviškių komandą ir atimti visus Rejeso pinigus. Laimė, minimas vyr. gangsteris toks kvailas, kad vieno automobilio kompiuteryje kažkodėl paslėpė esminę informaciją. Praktiškai jis Domo komandai atidavė raktą nuo buto, kur sudėti pinigai. Pardon, nuo dešimties butų. Ostapui Benderiui tai patiktų.

Išvados

Tikrovėje tokie banditai kaip Domas su Polu būtų nušauti arba kaip mat atsidurtų už grotų (turint omenyje policijos naudojamas sekimo technologijas). Šiame paaugliškos fantazijos pasaulyje, kur fizikos dėsniai veikia tik kai kuriems personažams, greita ir pasiutusi porelė pranoksta Betmeną su Milžinu Halku kartu sudėjus. Beje, apie saiko jausmą.

Šiame filme visko tiek daug (ypač kvailų klaidų ir absurdiškų siužeto posūkių), kad norisi epopėją bent dvidešimt minučių patrumpinti. „Adrenalinas 2“ autoriai pasielgė teisingai, sukūrę parodiją, nes rimtai žiūrėti į tai, kas vyksta ekrane, neįmanoma. Filmo „Greiti ir įsiutę 5“ herojų veidai ir kūnai, dvigubai pranokstantys Sylvesterį Stallonę geriausiais jo laikais, liudija, kad jie tiki vaidinantys rimtame kriminaliniame koviniame filme. Va čia tai pokštas.

Faktai

„Greiti ir įsiutę 5“ („Fast Five“) JAV, 2011  m., 120 min.
Režisierius Francis Lawrence’as.
Vaidina: Vinas Dieselis, Paulas Walkeris, Jordana Brewster ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: „Greiti ir įsiutę 5“ / „Fast Five“


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius