Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07

Kino kodas: „Grūdintas plienas“, arba Kaip išauklėti tėtį

Robotų filme „Grūdintas plienas“ daug, ir talžo jie vienas kitą ne blogiau, kaip Rokis kažkada tvatijo Ivaną Drago. Tačiau, laimei, ne jie čia svarbiausi.
Evangeline Lilly dramoje „Grūdintas plienas“
Evangeline Lilly dramoje „Grūdintas plienas“ / Kadras iš filmo

Ateities pasaulyje save atrasti ne ką lengviau, negu dabar. Prasiskolinęs buvęs boksininkas Čarlis Kentonas (akt. H.Jackmanas) – tėvas, atsisakęs savo sūnaus Makso (akt. D.Goyo) ir besidomintis tik robotų boksu.

Tačiau jam nesiseka. Buvusi mylimoji Beili (akt. E.Lilly) padeda Čarliui irgi tik iš gailesčio. Atrodo, jokių prošvaisčių. Tačiau būtent priverstinis susitikimas su stebėtinai atkakliu, principingu sūnumi ir naktinis apsilankymas robotų laužyne pakeis Čarlio gyvenimą. Galima sakyti, suteiks jam prasmės ir sutaikys su pasauliu bei pačiu savimi.

Išvados

XXI amžiaus pirmoje pusėje gerokai į priekį pažengusi kovinė robotizacija – gerai parinktas ir tonizuojantis fonas jaudinančiai tėvo bei sūnaus suartėjimo istorijai. Tas berniūkštis Dakota Goyo kine tikrai padarys karjerą.

Iš jo personažo pyktis ir azartas trykšte trykšta, taip galiausiai užkrėsdamas skeptišką tėtušį. Puikiai šioje kompanijoje dera ir santūrioji Evangeline Lilly. Dar vienas filmo didvyris – sparingo robotas, net du kartus išgelbstintis Maksą. Pirmą kartą jis gelbsti jo gyvybę, o antrą kartą – sugrąžina tėtį.

Tėvams siūlau nebijoti grėsmingai reklaminiuose plakatuose atrodančių robotų ir apsilankyti kine kartu su sūnumis. Nenusivilsite, o gal ir kai ką sužinosite apie tėvų bei vaikų santykius. Kadangi vienas ši filmo prodiuserių yra vaikų ir robotų mėgėjas Stevenas Spielbergas, ne itin išraiškingos fizionomijos žaliaakis robotas finale tarsi atgyja ir tampa lygiaverčiu žmonių partneriu.

Faktai

Veiksmo filmas „Grūdintas plienas“ („Real Steel“) JAV, 2011 m., 120 min.
Režisierius Shawnas Levy.
Vaidina: Hughas Jackmanas, Evangeline Lilly, Dakota Goyo ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: Real Steel On Blu-ray™ Combo Pack, DVD, and Digital Jan. 24.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius