-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 21

Kino kodas: „Jūsų nešvankybe“, arba Pasaka su dūmeliu

Senų senovėje vienoje karalystėje gyveno du broliai: dailusis ir narsusis Fabijus (akt. Jamesas Franco), bei rubuilis, tingus ir bailus Tadijus (akt. Danny McBride‘as). Gal taip ir būtų gyvenę, vienas kitam netrukdydami, bet karalystėje nutiko nelaimė, praktiškai skandalas...
Filmo „Jūsų nešvankybe“ narsioji karžygė Natalie Portman.
Filmo „Jūsų nešvankybe“ narsioji karžygė Natalie Portman. / Kadras iš filmo

Fabijaus iš už jūrų marių atsivežtą sužadėtinę prieš pat vestuves pagrobė piktasis burtininkas Lyzaras. Tadijus labai nenoromis bus priverstas lydėti brolį šioje itin pavojingoje keršto ir išvadavimo misijoje. O ten jo laukia pusnuogės ginkluotos moterys, seksualus Minotauras ir apsirūkęs išminčius permatoma kaukole, tarsi nužengęs iš „Žvaigždžių karų“. Kažin ar broliai būtų pasiekę tikslą, jeigu ne atsitiktinai sutikta narsi karžygė (akt. Natalie Portman), puikiai valdanti kalaviją.

Reziumė

Tokią produkciją pavadinus chaltūra, neturėtų įsižeisti nei aktoriai, nei filmo autoriai. Sunku čia įžiūrėti ką nors daugiau, negu norą užsidirbti lengvų pinigų. N.Portman pasirinkimas visgi kiek stebina (ypač turint omenyje jos vaidmenį „Juodoje gulbėje). „Jūsų nešvankybe“ yra fentezi žanro komedija, „netraukianti“ iki parodijos. Deja, labiau vulgari, negu juokinga. Jeigu autoriai mano, kad paukštis robotas, nuolatinis marichuanos rūkymas, žodžio „f*ck“ vartojimas arba Minotauro penis ant princo kaklo – labai juokinga, jie klysta.

Su nostalgija prisimenu, kaip išradingai ir talentingai tą kažkada darė juodojo humoro meistrai iš Didžiosios Britanijos - Monty Pythono grupė („Monty Python & The Holy Grail“). Galbūt nepasisekė dėl to, kad filmo „Jūsų nešvankybe“ kūrėjai neturėjo scenarijaus ir filmavimo metu nuolat improvizavo, kaip teigiama pranešime spaudai. Kadangi įkvėpimas tuo metu nepasirodė (arba irgi buvo apsirūkęs), rezultatas gavosi ne koks. Skiriama neišrankaus humoro mėgėjams.

Faktai

„Jūsų nešvankybe“ („Your Highness“) JAV, 2011  m., 100 min.
Režisierius Davidas Gordonas Greenas.
Vaidina: Natalie Portman, Danny McBride’as, Jamesas Franco
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: „Jūsų nešvankybe“ / „Your Highness“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius