Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 06

Kino kodas: „Kontrabanda“ – supermeno kailyje

Kaip nėra buvusių čekistų, taip nėra ir buvusių kontrabandininkų, tvirtina filmo „Kontrabanda“ autoriai. Rūsti tikrovė priverčia šio reikalo virtuozą Krisą (akt. M. Wahlbergas), vadinamą kontrabandos Hudiniu, grįžti prie pavojingo amato.
Markas Wahlbergas ir Kate Beckinsale filme „Kontrabanda“
Markas Wahlbergas ir Kate Beckinsale filme „Kontrabanda“ / Kadras iš filmo

Norėdamas išgebėti mylimos žmonos Keit (akt. K.Beckinsale) nevykėlio brolio kailį, vyrukas ryžtasi su bendrininkais iš Panamos atplukdyti maždaug kubinį metrą padirbtų dolerių. Misija tampa beveik neįmanoma, nes tuo metu netikėtų problemų kyla ne tik pačioje Panamoje, bet ir Kriso namuose.

Reikės virtinės fantastiškai beprotiškai laimingų sutapimų ir netgi akrobatinių sugebėjimų, kad  istorija pasiektų privalomą laimingą pabaigą. Kitaip ir būti negali – juk Kriso ir Keit pora tokia miela, kad joks scenaristas nedrįstų jų nugalabyti.

Išvados

Iš pradžių norom nenorom tenka pasikartoti, recenzuojant dvi to paties savaitgalio premjeras. Žaviosios aktorės Kate Beckinsale (kaip ir K. Heigl) vaidmenų pasirinkimai nėra patys geriausi. Tai ji vaidina vampyrę mutantę aptemptu kombinezonu („Kitas pasaulis“), tai vargšę moterį, kurią pakaitomis nuskriaudžia banditas ir geriausias sutuoktinio draugas. Tam nereikia didelių sugebėjimų, o Kate jų tikrai turi.

Žodžiu, neleiskime žiūrovams atsikvėpti, nusprendžia filmo kūrėjai – šekit jums dolerių, ir dar kokaino, ir dar Pollocko drobę pridėkime, negi gaila!

M.Wahlbergas šioje istorijoje įjungia iš Matto Damono pasiskolintą „Borno režimą“ ir pademonstruoja keletą supermeniškų bruožų. Raumenys neverčia suabejoti, kad šis vaidmuo jam – kaip nulietas. Scenarijaus autoriai, ko gero, pagrįstai nutarė neinvestuoti į istorijos logiką.

Verčiau tegu visagalis kino dievas atsiunčia Krisui daugiau išbandymų, negu pačiam Kristui. Žodžiu, neleiskime žiūrovams atsikvėpti, nusprendžia filmo kūrėjai ir su kaupu įvykdo savo užmačias. Šekit jums dolerių, ir dar kokaino, ir dar Pollocko drobę pridėkime, negi gaila!

Adrenalinas liejasi laisvai ir įtampos netrūksta, o finalas – tikra sutapimų ir rafinuoto atpildo fiesta. Papildomą, trečią žvaigždutę filmui galima pridėti būtent už tą įžūlų pasiūlymą pasidalyti su žiūrovais savo fantazija. Filmas jums patiks, jeigu sutiksite įsijungti į šį dinamišką žaidimą.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Kontrabanda“ (Contraband) JAV, 2012  m., 110 min.
Režisierius Baltasaras Kormakuras
Vaidina: Markas Wahlbergas, Kate Beckinsale, Giovannis Ribisis ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: Contraband Trailer Official 2011 [HD] Starring Mark Wahlberg & Kate Beckinsale

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius