-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 30

Kino kodas: „Meilė, vedybos, šeimyninis gyvenimas“, arba Kuo baigiasi pasakos

Visi žinome klasikinę baigiamąją daugelio pasakų frazę: „o tada jie gyveno ilgai ir laimingai“. Psichoterapeutė Eva (akt. M.Moore) laimingai išteka už vyndario Čarlio (akt. K.Lutzas) jau pačioje komedijos „Meilė, vedybos, šeimyninis gyvenimas“ pradžioje. Ar tik filmo autoriai ko nors nesumaišė?
Komedija „Meilė, vedybos, šeimyninis gyvenimas“
Komedija „Meilė, vedybos, šeimyninis gyvenimas“ / Kadras iš filmo

Pasirodo, tai buvo ėjimas žirgu. Didžioji intriga. Mat iš karto po vestuvių prasideda tėvų skyrybos, kurioms užkirsti kelią – Evos garbės reikalas. Bemėgindama sutaikyti gimdytojus, mergina pasitelkia įvairias priemones ir kitus savo giminaičius, įskaitant seserį bei sutuoktinį. Ar jai pavyks surengti tėvų vedybų jubiliejaus paminėjimą, kuriame dalyvautų jie abu? Laikas spaudžia...

Išvados

Tai dar viena saldžiai rūgšti, romantinė komedija apie vedybinio gyvenimo sunkumus ir privalumus, apie nesusipratimus bei pasiaukojančius artimuosius. Viena iš daugelio, kuriomis žiūrovus pastaruoju metu dosniai „šeria“ Holivudas. Tiesa, „Meilė, vedybos, šeimyninis gyvenimas“ – iš tų nuobodesnių. Galbūt todėl, kad režisierius yra aktorius, debiutuojantis naujame amplua. Siužetas teka ramia vaga, aktorė M.Moore varto savo gražias nustebusias akis, kai jai vis nepavyksta pasiekti tikslo.

Mielas tas pasiaukojimas, bet antroje filmo dalyje pradeda erzinti ne tik Čarlį (kuris, beje, yra praktiškai tobulas).  Su tokiais personažais, pridėjus šiek tiek pipirų, būtų galima sukurti neblogą parodiją apie skyrybų privalumus (arba trūkumus). O dabar gavome brazilų ar meksikiečių telenovelės kino versiją, kurioje psichoterapeutė važinėja su baltu „Maserati“, o vyndarys Čarlis, galima spėti, daugiau laiko praleidžia su svarmenimis, negu puoselėdamas vynmedžius. Evai vertėtų pasidomėti, ką jis veikia laisvalaikiu.

Faktai

„Meilė, vedybos, šeimyninis gyvenimas“ („Love, Wedding, Marriage“) JAV, 2011  m., 90 min.
Režisierius Dermotas Mulroney.
Vaidina: Mandy Moore, Kellan Lutz, Jessica Szohr ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

VIDEO: Komedija „Meilė, vedybos, šeimyninis gyvenimas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius