Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 08

Kino kodas: „Melori Kein. Prarasta kontrolė“ – prognozuojamų mirčių kronika

Pavojingu (arba nereikalingu) tapęs buvęs superagentas – tai viena iš „darbinių“ Holivudo temų, ir aišku, kodėl. Tai reiškia veiksmą, įtampą, muštynes, gaudynes bei žudynes. Melą ir kerštą. Kokteilis paprastas, bet patrauklus ir komerciškas.
Gina Carano ir Michaelas Fassbenderis filme „Melori Kein. Prarasta kontrolė“
Gina Carano ir Michaelas Fassbenderis filme „Melori Kein. Prarasta kontrolė“ / Kadras iš filmo

Net patyręs kino „vilkas“ Stevenas Soderberghas nusprendė tarti savo žodį šioje sferoje, tik pasirinko merginą. Išvaizdi, tvirtai sudėta Melori Kein (akt. G.Carano) iš esmės yra Borno ar kokio panašaus superagento moteriška versija. Ji dirba privačioje kompanijoje, atliekančioje slaptus JAV vyriausybės pavedimus. Deja, po vienos tokios sėkmingai atliktos operacijos Barselonoje Melori netikėtai pati tampa saviškių (?) taikiniu. Norėdama suprasti, kodėl taip nutiko, mergina turi išgyventi ir atlikti savo tyrimą.

Išvados ir įvertinimas

Iš principo siužetas gan paprastas ir aiškus (net per daug), tačiau įvykių seka kelia daug abejonių. Kai kurios procedūros ar personažų elgesys atrodo pernelyg sudėtingai. Atsikratyti Melori tikrai buvo galima paprasčiau, bet tuomet nebūtų filmo. Žodžiu, scenarijus silpnas, tačiau šio filmo esmė – ne siužete. Režisierius S.Soderberghas garsėja tuo, kad nuolat keičia žanrus, ieškodamas naujų išraiškos būdų ir pasakojimo stilių. Kai kurie tokie eksperimentai pavyksta, kai kurie – ne.

Atmosferos kūrėjui neblogai sekasi išlaikyti žiūrovo dėmesį, tačiau labiausiai jam pasisekė parodyti, kad G.Carano iš tiesų moka ir mėgsta smaugti bei spardyti vyrus.

Tai jis, tarsi koks vojeristas, nuo ryto iki vakaro persekioja prostitutę, fiksuodamas jos darbotvarkę (Girlfriend Experience), tai abejingu paradokumentiniu stiliumi registruoja mirtinos epidemijos keliamą siaubą („Užkratas“). Jam aiškiai labiau patinka būti stebėtoju, negu moralistu. Panašiai režisierius elgiasi ir trileryje „Melori Kein. Prarasta kontrolė“. Čia režisieriui svarbiausia – derinant filmavimo rakursus, eksperimentuojant su montažu ir subtiliai parenkant garso takelį, sukurti bėgančio, į kampą užspeisto žmogaus pojūtį. Svarbu ritmas ir veiksmo choreografija.

Atmosferos kūrėjui neblogai sekasi išlaikyti žiūrovo dėmesį, tačiau labiausiai jam pasisekė parodyti, kad G.Carano iš tiesų moka ir mėgsta smaugti bei spardyti vyrus. Ypač tuos, kurie to verti. Atrodo, kad kino supermerginų gretos pasipildys ne iš kelmo spirta mergina.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Melori Kein. Prarasta kontrolė“ (Haywire) JAV, 2011  m., 95 min.
Režisierius Stevenas Soderberghas.
Vaidina: Gina Carano, Channingas Tatumas, Michaelas Fassbenderis, Michaelas Douglasas, Ewanas McGregoras, Antonio Banderasas ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Haywire (2011) HD Trailer Exclusive

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius