Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Kino kodas: „Pelėdų karalystės sargai“

Kas galėjo pagalvoti, kad filmo „300 (spartiečių)“ režisierius Zackas Snyderis susidomės pelėdomis? Paukščiais, kurie naktimis medžioja nepatyrusias pelytes ir kitokius smulkius graužikus?
„Pelėdų karalystės sargai“
„Pelėdų karalystės sargai“ / Kadras iš filmo

Z.Snyderis animaciniame filme „Pelėdų karalystės sargai“ pavertė plunksnuočius kariais, gelbstinčiais gerųjų pelėdų pasaulį nuo Blogio jėgų (irgi pelėdų). Konflikto priežastys skendi tolimoje praeityje, apgaubtoje legendų. Į tą bręstančios žūtbūtinės kovos epicentrą patenka jaunas, bet principingas ir doras pelėdžiukas Sorenas, kurio brolis Aladas lengvai parsiduoda Blogio jėgoms.

Būsimasis didvyris išvengia mėginimų jį paversti klusniu zombiu, suranda pelėdų karalystės sargus ir stoja į kovą už laisvę ir demokratiją. Taip, čia vis ta pati istorija apie pelėdas. Didvyriška ir pamokanti kaip Antrasis pasaulinis karas.

Reziumė

Senkant idėjų resursams, Holivudas išnaudoja vis įvairesnius gyvūnėlius, pakeičiančius žmones tradiciniuose siužetuose. Pelytės, katytės, šuniukai, pingvinai ir jonvabaliai – jau praeitis. Dabar išmušė pelėdų ir echidnų, kurios šiaip gyvena Australijoje, valanda. Vaikams bus gražu, nes pelėdos gražiai sklendžia per audrą, markstosi ir demonstruoja ryžtą (gerąja ir blogąja prasme). Draugystė ir ištikimybė principams „valdo“. Bet šiaip nuobodoka ir, sakyčiau, perdėm žmogiška. Siužetas tarsi iš eilinio kostiuminio nuotykių filmo.

Į galvą kaip mat šauna mintis apie „Žiedų valdovą“ arba, pavyzdžiui, „Narnijos kronikas“, kur irgi daug gyvūnijos. Pelėdos su šalmais, kalbančios žmonių balsais (filmas titruotas) – to jau nepakanka, norint sudominti prakutusius kino mėgėjus. Trimatė erdvė kokybiška, bet ne stulbinanti. Taigi, sunku surasti motyvų, kurie paskatintų jus, gerbiamieji herojinių mitologinių epų mėgėjai, aplankyti šį animacinį filmą. Bet ir atkalbinėti nesinori. Gražios tos pelėdos...  

Faktai

„Pelėdų karalystės sargai“ („Legend Of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole“)
JAV ir Australija, 2010 m., 90 min.
Režisierius Zackas Snyderis.
Įgarsino: Helen Mirren, Samas Neillas, Emily Barclay.
ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius