Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 29

Kino kodas: „Pono Poperio pingvinai“, arba Apie gyvenimo prioritetus

Kartą paragavus, sunku sustoti. Ciniškasis komedijos „Pono Poperio pingvinai“ herojus Tomas Poperis (akt. Jimas Carrey) nekilnojamojo turto versle jaučiasi kaip pingvinas Antarktidoje. Siekdamas tapti didelės korporacijos bendraturčiu, jis turi atlikti dar vieną klastingą operaciją.
Jimas Carrey’is komedijoje „Pono Poperio pingvinai“
Jimas Carrey komedijoje „Pono Poperio pingvinai“ / Kadras iš filmo

Tikslas – pastatyti dangoraižį Centriniame parke Manhatane. Tačiau kaip tik tuo metu Tomas gauna neįprastą siuntinį – gyvą pingviną. Tai jo mirusio tėvo dovana. Netrukus Poperio gyvenimas apvirsta aukštyn kojomis, bet viskas, tikėkimės, tik į gera. Galbūt pingvinai padės jam netikėtu būdu susigrąžinti iširusią šeimą ir vaikų meilę?

Išvados

Iš Jimo Carrey žiūrovai dažniausiai tikisi daug linksmo maivymosi („Melagi, melagi”), nors aktorius yra sukūręs ir keletą dramatiškų vaidmenų (labiausiai vykęs jo darbas filme „Jausmų galia”). Šįkart jis maivosi gan saikingai, ir todėl, kaip bebūtų keista, „Pono Poperio pingvinai” yra smagi, nepretenzinga šeimyninė komedija apie esminius dalykus, kurie suteikia gyvenimui prasmę. Mėgautis artimų žmonių meile ir gyvenimu kaip procesu, neparduoti sąžinės mainais už aukštą postą arba papildomus milijonus – visas šias akivaizdžias tiesas žmonės stebėtinai dažnai užmiršta, ir tuomet jiems reikia padėti atsikvošėti.  

Realiame gyvenime šią funkciją atlieka liga arba artimo žmogaus praradimas. Kine galima pasirinkti pačius įvairiausius veiksnius. Be abejo, pingvinai – pernelyg vaikiškas, infantilus sprendimas, todėl tai gali erzinti reiklesnį žiūrovą. Tačiau keletas smagių pokštų, žodžių žaismo, skirtų suaugusiųjų auditorijai, padės jums geriau suvirškinti šią pasakėlę, įvykusią viename prestižiniame Niujorko daugiabutyje. Jeigu virš jūsų gyvenančio kaimyno bute girdėti neįprastas triukšmas – galbūt jo gyvenime irgi vyksta esminės permainos? Neskubėkite skambinti į policiją.

Faktai

„Pono Poperio pingvinai“ („Mr. Popper‘s Penguins“) JAV, 2011 m., 95 min.
Režisierius Markas Watersas.
Vaidina: Jimas Carrey, Carla Gugino, Clarkas Greggas ir kiti.

ĮVERTINIMAS 2/4 

VIDEO: Komedija „Pono Poperio pingvinai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius