-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 03

Kino kodas: „Prancūziška apgaulė“, arba Klasta ir meilė

„Prancūziška apgaulė“ – tai lengva tarsi orinis pyragaitis arba trapi it kruasanas romantinė komedija apie meilę, jos paieškas bei jos atpažinimą. Apie tą keistą jausmą, kuris gali iš esmės pakeisti net tokias susiformavusias asmenybes kaip Emilė (akt. Audrey Tautou).
Filme „Prancūziška apgaulė“ Audrey Tautou – kirpyklos bendrasavininkė Emilė.
Filme „Prancūziška apgaulė“ Audrey Tautou – kirpyklos bendrasavininkė Emilė. / Kadras iš filmo

Kirpyklos bendrasavininkė Emilė nėra tokia romantiška kaip jos motina Medė (akt. Nathalie Baye), sunkiai išgyvenanti išsiskyrimą su menininku sutuoktiniu, susiradusiu jauną žmoną (sako, tai prancūziška mada, išplitusi visame globaliame pasaulyje). Vieną dieną Emilė gauna anoniminį meilės laišką ir jai į galvą šauna „geniali“ mintis. Perrašiusi laišką, dukra nusiunčia jį motinai. Atseit, nuo gerbėjo. Racionalioji Emilė negalėjo numanyti, kaip šis lengvabūdiškas žingsnis sukomplikuos jos pačios, laiško autorių žaibiškai įsimylėjusios motinos ir kirpykloje dirbančio elektriko intelektualo Žano (akt. Samas Bouajila) gyvenimą bei santykius.

Išvados

Prancūzai kino ekrane sugeba apie esminius jausmus – tokius kaip meilė, pasakoti, harmoningai supindami tragizmą su humoru, paskanindami visa tai gyvenimo džiaugsmo padažu. Pakanka prisiminti „Ameliją iš Monmartro“ arba „Man per brangu“, kur irgi vaidino A.Tautou. Tai ypač išryškėja, lyginant klasikines prancūzų romantines komedijas su Holivudo produkcija, kuriai dažnai trūksta subtilumo arba „šarmo“ (tai, beje, irgi prancūziškas žodis).

Filmas „Prancūziška apgaulė“ tęsia senas geras tradicijas. Be abejo, tai moderni XXI amžiaus pasaka, tačiau kam gi jos nepatinka. Ypač jeigu primena mums apie tikrus dalykus ir sužadina teigiamas emocijas. Arba skatina atidžiau apsižvalgyti aplinkui, idant nepraleistume galbūt vienintelės likusios progos pamilti. Beje, pyktis taipogi gali suvaidinti terapinį vaidmenį ir išlaisvinti, kaip tai nutiko vienai filmo herojei.

Faktai

„Prancūziška apgaulė“ („De vrais mensonges“) Prancūzija, 2010  m., 100 min.
Režisierius Pierre’as Salvadoris.
Vaidina: Audrey Tautou, Nathalie Baye, Samas Bouajila.
ĮVERTINIMAS 3/4 

VIDEO: „Prancūziška apgaulė“ su Audrey Tautou

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius