Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 05

Kino kodas: „Profesionalai“, arba Keršto įrankiai

Gyveno kartą du draugai. Kai vienas iš jų – Hanteris (akt. R. De Niro) pakliuvo į bėdą ir mirštančio Dubajaus šeicho tremtyje nemalonę, antrasis – Denis Braisas (J.Stathamas) nusprendė jį išgelbėti, atlikdamas praktiškai neįveikiamą užduotį.
Jasonas Stathamas (kairėje) ir Robertas De Niro trileryje „Profesionalai“
Jasonas Stathamas (kairėje) ir Robertas De Niro trileryje „Profesionalai“ / Kadras iš filmo

Kaip koks Heraklis graikų mituose. Reikia taip nužudyti tris buvusius britų specialiųjų pajėgų karius, kad tai būtų panašu į nelaimingus atsitikimus. Užduotis itin sunki, nes Denį ir jo žudikų komandą persekioja kažkoks itin aršus vyrukas (akt. C.Owenas) su savo bendrais. Kas laimės šiame katės ir pelės žaidime?

Išvados

Kadangi kalbama apie Didžiosios Britanijos spec. tarnybų negražius darbelius ir jos įslaptintos istorijos puslapius – praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio įvykius, stiliaus prasme tai yra gan senamadiškas kinas. Kruopščiai laikmečio atmosferą atkuriantis trileris (kaip, pavyzdžiui, prancūzų „Žakas Mesrinas: mirties instinktas“). Pradedant automobiliais ir baigiant šukuosenomis.

Jokių kompiuterinių efektų, tik muštynės, gaudynės ir šiek tiek lenktynių. Vyrukai nuoširdžiai darbuojasi kumščiais, net kraujas trykšta. Adrenalino daug, tik antroje filmo pusėje tampa nuobodoka, nes istorija, turinti bent kelias pabaigas, pernelyg ištęsta. Be to, reikia įdėmiai sekti veiksmą, norint perprasti šio įvairialypio šnipų, politikų, verslininkų ir žudikų pasaulio interesus bei tikruosius mirtino žaidimo motyvus.

Ką visa tai liudija ir koks šios istorijos moralas? Kad pasaulyje niekas nepasikeitė, ir didieji valstybių interesai, amžiams bėgant, vis taip pat traiško žmonių likimus. Vienintelė paguoda – kad yra žmonių, ištikimybę ir draugystę vertinančių labiau už savo gyvybę.

Faktai

„Profesionalai“ („Killer Elite“) Didžioji Britanija, 2011  m., 110 min.
Režisierius Gary McKendry.
Vaidina: Jasonas Stathamas, Robertas De Niro, Clive’as Owenas, Yvonne Strahovski ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Killer Elite - Movie Trailer #2 (2011) HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius