-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 22

Kino kodas: „Smurfai“, arba Žydrasis gėris

Pakeitę Lietuvą Smurfų kaimeliu, o kokį nors mūsų šalies priešą – Gargameliu, gausime vaidybiškai animacinio filmo „Smurfai“ pagrindinę varomąją siužeto jėgą.
„Smurfai“
„Smurfai“ / Kadras iš filmo

Piktas, bet išsiblaškęs burtininkas Gargamelis (akt. H.Azaria), lydimas kalbančio katino, žūtbūt nori iš mėlynųjų nykštukų išspausti esenciją, kuri pavers jį pasaulio valdovu. Gelbėdamiesi nuo šio maniakiško niekdario, grupelė Smurfų hipererdviniu tuneliu patenka į Niujorką ir ten susiduria su niekuo dėtu vyruku Patriku (akt. N.P.Harris) bei jo miela nėščia žmona Greise (akt. J.Mays). Ši neįtikėtina, priverstinė sąjunga sunokins labai gerų vaisių.

Išvados

Ponas Poperis su pingvinais, Alvinas su burundukais... jaučiate, kur suku? Filmų mažiems vaikams kraitelė pasipildė dar viena pamokančia, stebukline pasaka, kurioje animaciniai/kompiuteriniai personažai įsiveržia į realių žmonių gyvenimą ir jį iš esmės pakeičia. Vieni iš jų (pingvinai) gelbsti šeimyninius santykius, kiti (smurfai) – padeda padaryti karjerą darbe.

Šio filmo herojai Smurfai – itin populiarūs komiksų personažai, prieš 50 metų gimę Belgijoje. Per tuos kelis dešimtmečius jie paplito komiksų knygelėse, televizijoje, kompiuteriniuose žaidimuose, kine ir kitur. Todėl naujausio filmo autoriai ketina sukurti trilogiją apie Smurfų nuotykius ir jų amžiną kovą su Gargameliu.

Startas turėtų būti sėkmingas – žydrieji istorijos herojai neblogai įgarsinti, apdovanoti išsiskiriančiais charakteriais. Tiesa, gyvų aktorių vaidyba infantili arba šaržuota (Gargamelis iš esmės yra piktojo burtininko parodija), bet tai skirta vaikams, o ne suaugusių auditorijai, tad viskas gerai. Mažieji žiūrovai neabejotinai puikiai praleis laiką, pergyvendami dėl Smurfų likimo ir linkėdami Gargameliui prasmegti skradžiai žemę.

Faktai

„Smurfai“ („The Smurfs“) JAV, 2011  m., 100 min.
Režisierius Raja Gosnellas.
Vaidina: Neilas P. Harris, Hankas Azaria, Katy Perry, Alanas Cummingas, Jayma Mays ir kt.
ĮVERTINIMAS 3/4

VIDEO: The Smurfs Movie Trailer 3 Official (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius