-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 20

Kino kodas: „Super 8“, arba Jausmų kosmosas

Serialo „Dingę“ kūrėjas ir įvairių fantastinių filmų scenaristas bei režisierius J.J. Abramsas, rodos, perima estafetę ir naracijos metodus iš Steveno Spielbergo. Kino žiūrovų teismui – naujausias J.J. Abramso darbas – fantastinis veiksmo filmas „Super 8“.
Fantastinis trileris „Super 8“
Fantastinis trileris „Super 8“ / Kadras iš filmo

Prabėgus beveik 30 metų, jis sugražina mus į „Nežemiškos būtybės“ (E. T.) erdvę. Net ir laikmetis panašus – 1979 metai. Mažame miestelyje, įvykus karinių oro pajėgų traukinio katastrofai, iš vieno vagono ištrūksta kažkoks padaras. Įvykį su kamera užfiksuoja keli paaugliai. Vienas iš jų – Džo (akt. K.Chandleris), prieš kelis mėnesius neteko motinos.

Jo tėvas policininkas mėgina iš kariškių sužinoti, ką gabeno traukinys, kadangi miestelyje ima dėtis keisti dalykai. Galiausiai būtent Džo su draugais, toliau kurdami savo pirmąjį filmą apie zombius, sužinos tikrą tiesą ir padės išvengti gresiančios katastrofos.

Išvados

Sukurti originalų filmą apie pirmąjį kontaktą itin sunku. Prieš pora metų tai pavyko režisieriui Neillui Blomkampui („Devintasis rajonas“). Čia aptariamo filmo autoriai to ir nebandė daryti. Ekrane besirutuliojantis fantastinis trileris – tinkamas ir įtaigus fonas svarbiausiai siužeto linijai. Akcentuojami ne tarpplanetiniai, bet žmogiškieji ryšiai – pagrindinio herojaus Džo pastangos susitaikyti su motinos netektimi, gimstanti meilė miestelio niekadėjo dukrai Elis (akt. E.Fanning), jo ryšiai su draugais, tėvu ir reakcija į neįtikėtinus įvykius gimtajame mieste.

Filmo kūrėjai teigia, kad tikri jausmai ir emocijos, nuoširdumas bei užuojauta yra universali Visatos kalba, kurią pajėgs suprasti bet kuri būtybė. „Super 8“ privalumas – įtikinama jaunųjų aktorių vaidyba, kruopščiai atkurtas laikmetis ir „spielbergiška“ simbolika, kur šviečiantį kosminio ateivio pirštą ir dviračius Mėnulio fone pakeičia medaliono skrydis. 

P.S. Filmui pasibaigus, neskubėkite palikti salės – bėgant titrams, pamatysite, kokį filmą apie zombius sukūrė šaunioji bebaimių neklaužadų komanda.

Faktai

„Super 8“ („Super 8“) JAV, 2011 m., 110 min.
Režisierius J.J. Abramsas.
Vaidina: Kyle’as Chandleris, Elle Fanning, Joelas Courtney’is ir kiti.
ĮVERTINIMAS 3/4 

VIDEO: Filmo „Super 8“ anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius