Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 11

Kino kodas: „Valgyk, melskis, mylėk“

Kokiu žodžiu galėtumėte save apibūdinti? Jeigu nežinote ir apskritai jaučiate didelį nepasitenkinimą gyvenimu, darykite taip, kaip knygos „Valgyk, melskis, mylėk“ autorė Liz.
Kino juostoje „Valgyk, melskis, mylėk“ vaidmenis sukūrė Julia Roberts ir Javieras Bardemas
Kino juostoje „Valgyk, melskis, mylėk“ vaidmenis sukūrė Julia Roberts ir Javieras Bardemas. / Kadras iš filmo

Ją įkūnijusi aktorė Julia Roberts viską meta (įskaitant vyrą) ir metams iškeliauja iki soties prisivalgyti (į Italiją), melstis ir medituoti (į Indiją), o pagaliau – mylėti(s) Balyje. Jai visur sekasi sutikti labai mielų žmonių, kurie veltui dalija vertingus patarimus, o gyvenimas tiesiog rožėmis klotas, kad, sutikusi simpatišką ir pinigingą verslininką Felipę (Javieras Bardemas), iš pradžių nepatiki savo atgaivinta karma. Happyend ofkoz – herojai išplaukia Saulėlydžio link.

Reziumė

Kad ir kaip greitai tas vargšas šunelis suktųsi aplink save, uodegos vis tiek nepralenks. Taip ir žmonės savo prigimties negali apgauti. Ieško tobulybės ir absoliuto, o reikia jiems tik meilės ir, be abejo, sekso (naudinga sąnariams). Visą filmą it keksiuką razinos gardina Liz keliamos egzistencinės problemos. Pavyzdžiui, klausimas „Ko aš noriu?“ (ir su kuo?). Filmas labai sentimentalus ir skirtas moterims dar labiau negu „Seksas ir miestas“. Nenuostabu, kad knyga tapo bestseleriu.

Tokios knygos, kurios labai paprastai atsako į labai sudėtingus klausimus, visuomet bus populiarios. Kaip, tarkime, „Jūsų sąmonės galia“ arba „Valgau ir lieknėju“. Žmonės ieško neskausmingų kelių į laimę ir kinas čia jiems gali padėti apsigauti. Nieko tokio. Tačiau jeigu būtų mano valia, sukeisčiau vietomis epizodus. Iš pradžių pasimelsčiau, po to mylėčiausi, o jau tuomet valgyčiau. Antraip filmo autoriai rizikuoja, kad dalis žiūrovų, gausiai pradėjus skirtis skrandžio sultims, iškeis šį ilgą filmą į vakarienę. Gal net itališkame restorane.

Faktai

„Valgyk, melskis, mylėk“ („Eat, Pray, Love“) JAV, 2010 m., 140 min.

Režisierius Ryanas Murphy.

Vaidina: Julia Roberts, Javieras Bardemas, Richardas Jenkinsas

VERTINIMAS 4/2 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius