Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 30

Kino kodas. „Volstrytas: pinigai nemiega“

Legendos grįžta, nors kai kuriais atvejais būtų geriau, jeigu jos liktų kalėjime. 1987 metų filmo „Volstrytas“ herojus Gordonas Gekas (akt. Michaelas Douglasas) už finansines machinacijas atsėdėjo ir išėjo laisvėn.
„Volstrytas: pinigai nemiega“
„Volstrytas: pinigai nemiega“ / Kadras iš filmo

Deja, Geko dukrelė Vini (akt. Carey Mulligan) nebenori jo pažinti, tačiau jos mylimasis Džeikas Mūras (Shia LaBeoufas) – padorus jaunosios kartos brokeris, dirbantis Volstryte, mielai klauso seno vilko išvedžiojimų. Tuo tarpu drioksteli pirmoji didžioji XXI amžiaus finansų krizė, kurią sukėlė bankininkų godumas ir Džeikas savo kailiu patiria, ką reiškia verslo ryklių cinizmas. Jis netenka savo  mokytojo. Ar Džeikas sugebės išsaugoti principus ir mylimosios meilę, ar parsiduos įtakingam, bet amoraliam bankininkui?

Išvados

 Istorija rutuliojasi finansų krizės metu. Mes dalyvaujame ir lemtingame valdžios atstovų bei bankininkų pasitarime, kai nusprendžiama gelbėti bankus už šimtus milijardų valstybės (t.y. mūsų) pinigų. Tačiau iš tiesų tai filmas apie principus, savigarbą ir emocijas, padedančias mums priimti intuityvius, bet teisingus sprendimus. Tik meilė ir sąžinė kartais gali įveikti godumą, dominuojantį finansų rinkose.

Tiesa, per daug vilčių ir optimizmo filmas jums nesuteiks – grobuoniškumas žmogui įgimtas ir visada atsiras tokių kaip Gordonas Gekas, mielai pasinaudosiančių savo sugebėjimais ir sistemos arba įstatymų netobulumu. Džeikui su Vini šįkart pasiseks, bet jūs, gerbiamieji, verčiau pasikliaukite ne bankų konsultantais, o savo galva.  Filmas intensyvus ir įtraukiantis, kaip ir pridera Oliverio Stone’o kūriniams. Tačiau kartais akį rėžia senamadiški montažiniai sprendimai, tarsi atkeliavę iš pirmojo „Volstryto“ laikų.

Faktai

„Volstrytas: pinigai nemiega“ („Wall Street: Money Never Sleeps“) JAV, 2010  m., 130 min.
Režisierius Oliveris Stone’as.
Vaidina: Michaelas Douglasas, Shia LaBeoufas, Carey Mulligan.
ĮVERTINIMAS 3/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius