-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

Kino legenda Eastwoodas atrado nuostabiausią pasaulio žmogų

Kai visi bendraamžiai džiaugiasi anūkais ir golfo aikštelėmis, vienas garbingo amžiaus vyras dirba daugiau nei bet kada iki šiol. Clintas Eastwoodas (4 „Oskarai“) gegužės mėn. švęs savo 80-metį, bet kasmet vis dar pasiūlo po naują kino šedevrą. Vis ambicingesnį ir aktualesnį.
Filmas „Nenugalimas“
Filmas „Nenugalimas“ / Kadras iš filmo

30-asis C. Eastwoodo režisuotas filmas „Nenugalimas“ su Morganu Freemanu ir Mattu Damonu – vienas labiausiai provokuojančių. Ir vėl neišvengęs aukščiausių įvertinimų – dvi „Oskarų“ nominacijos. Juostoje pristatoma tikrais įvykiais paremta istorija apie vieną ryškiausių pasaulio asmenybių – Nelsoną Mandelą.

C. Eastwoodas prisipažino, kad Nelsoną Mandelą išties perprato tik tada, kai aplankė jo kalėjimo kamerą, kur būsimasis PAR prezidentas praleido 27 metus.

Prieš statydamas dramą „Nenugalimas“, autorius nedaug žinojo apie garsiausią PAR prezidentą. C.Eastwoodas prisimena, kad visą asmenybės jėgą suprato tik savo akimis išvydęs vienutę, kur N. Mandela kalėjo 27 metus: „Tik apsilankęs Robben salos kalėjime, suvokiau, koks didis yra šis žmogus. Mažutė kamera. Be tualeto. Be patogumų. Tik dienos šviesa. Iš kameros jį vesdavo į prievartinius darbus – kirtikliu mojuoti šachtose... O ką šis nepaprastas žmogus nuveikia po kalėjimo 27 metų? Jis išeina į laisvę ir kalba apie atlaidumą kitiems! Be abejonės, tai nuostabiausias žmogus visoje planetoje!“

Pasiteiravus, kodėl ėmėsi šio projekto, C. Eastwoodas atsakė, kad visada stengiasi imtis temų, kurios aktualios daugeliui žmonių: „Kartais tu perskaitai knygą ir nusprendi, kad ji tiesiog privalo tapti filmu“.

Lietuvos kino teatruose „Nenugalimas“ pradedamas rodyti vasario 26 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius