Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 17

Ko apie žmogiškumą mus gali išmokyti zombių apokalipsė?

Gyvenimas yra trapus. Tokią žinutę paprastai transliuoja apokaliptinis kinas. Kai masyvūs dangoraižiai, šimtametriniai tiltai kartu su visu žmogaus sukonstruotu metropoliu staiga pažyra į šipulius, užklumpa nepamatuojamo laikinumo pojūtis. Nepatogumas vis stiprėja suvokus, jog dramatiška griūtis paveikia žmoniją ne tik fiziškai.
Kadras iš serialo „The Walking Dead“
Kadras iš serialo „The Walking Dead“

Tiesa, filme, kuris paprastai trunka 2–3 val, pavyksta parodyti tik menką dalį pasaulio, kuris lieka po apokalipsės. Tuo tarpu seriale, kuris gali tęstis valandų valandas, išplėtoti platesnį vaizdinį yra žymiai paprasčiau – galima parodyti įvairesnes gyvenimo puses.

Galbūt dėl šios priežasties 2010-iais metais pasirodęs, komiksų knyga paremtas, siaubo trilerio žanrui priskiriamas serialas „The Walking Dead“ susilaukė tokios gausios auditorijos dėmesio.

Net ir tuos, kurie neprijaučia siaubo kino žanrui, šis serialas patraukė būtent tuo, kaip jame yra vaizduojami žmonių tarpusavio santykiai išlikimo sąlygomis. Nei valdžios, nei policijos, nei specialiųjų tarnybų – ir baisesni už gyvuosius numirėlius gali būti gyvieji žmonės.

Gyvenimas tęsiasi

Siekiant išlikti ekstremaliomis sąlygomis vieninteliu svarbiausiu prioritetu tampa saugumas. Tačiau saugumas ne tik nuo išorės pavojaus (zombių), bet ir vidinių – konfliktų, kurie provokuoja klaidingus sprendimus.

„The Walking Dead“ kūrėjai meistriškai pavaizduoja, kaip chaotiškame pasaulyje žmogus siekia atkurti bent minimalų status quo – sukurti bendruomenės struktūrą, palaikyti tas pačias vertybes.

O kur dar visi žmogiški jausmai, kurie išlieka net ir tuomet, kai, rodos, nieko nebelieka – prisirišimas, draugystė, meilė. Jie, veikiausiai, ir sukelia didžiausią intrigą – juk žmonės ir toliau kuria santykius ir netgi gimdo vaikus!

VIDEO: The Walking Dead - Season 1 - Official Trailer

Per 6-is metus „The Walking Dead“ ištransliavo net 6-is sezonus. Juose – nuo 6-ių iki 16kos valandos trukmės serijų.

Įdomu tai, kad per visą šį laiką seriale nėra nei sykio paminėtas mums gerai žinomas terminas, apibūdinantis prisikėlusias žmogystas – zombis. Serialo herojai zombius vadina „walkers“ (vaikštantieji – red.). arba kartais „bitter“ (kandantieji – red.).

Šie vaikštantieji ėda visas būtybes, kurias tik sugauna, ir bet koks jų įkandimas žmogų užkrečia virusu, jį paverčiančiu į gyvą numirėlį.

Istorijos pradžia

„The Waking Dead“ istorija prasideda panašiai, kaip ir gerai žinomas britų siaubo trileris „28 Days Later“. Šerifo pavaduotojas Rikas pabunda ligoninėje, kurioje jis pragulėjo ištiktas komos, ir pastebi, jog ligninės pastatas, kaip ir likęs pasaulis už lango – pasikeitęs neatpažįstamai.

Ieškodamas savo žmonos Lorės ir mažamečio sūnaus Karlo jis sutinka grupelę žmonių, sugebėjusių išlikti po krizės. Kai kurie jų tampa Riko bendražygiais, kurie, pasikliaudami jo autoritetu bei turimais įgūdžiais, padaro jį grupės vadovu, vedančiu juos per pavojaus kupiną, numirėliais knibždantį pasaulį.

Tie, kas nekantravo išvysti šį serialą, ir norėtų jį pažiūrėti nuo pradžios iki galo – visus „The Walking Dead“ sezonus gali rasti išmaniojoje „Teo“ televizijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius