Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 18

L.DiCaprio filmavimo aikštelėje prarado realybės pojūtį

Psichologiškai filmas gali paveikti ne tik žiūrovą, bet ir jame vaidinusį aktorių. Tuo galėjo įsitikinti „Kuždesių saloje“ pagrindinį herojų įkūnijęs Leonardas DiCaprio, kuris filmavimo metu dėl emocinių išgyvenimų pradėjo nesusigaudyti, kur esąs ir ką veikiąs.
Leonardas DiCaprio (dešinėje)
Leonardas DiCaprio (dešinėje) / „Acmefilm“ nuotr.

Jau ketvirtame režisieriaus Martino Scorsese filme pasirodanti „Titaniko“ žvaigždė vaidina policininką, tiriantį mistišką merginos dingimą nuo likusio pasaulio izoliuotoje saloje.

Filmavimo metu aktoriams teko iš peties padirbėti, kad viskas atrodytų kuo tikroviškiau. Kartojant sudėtingus dialogus, tarp kojų lakstyti buvo paleistas pulkas žiurkių, į veidą pučiamas stirpus vėjas, o ant galvos pilamas lietus iš tam specialiai sukonstruoto prietaiso. Tad nieko keisto, kad aktorius L.DiCaprio pats pradėjo painiotis tarp realybės ir sukurto pasaulio.

„Filmo herojui teko išgyventi aukščiausio laipsnio emocinę traumą, o tai labai atsiliepė mano paties asmenybei, nes esant tokioms filmavimo sąlygoms realų gyvenimą pradedi painioti su įkūnito personažo. Su Marku Ruffalo privalėjome kartoti ilgiausius dialogus, kai į mus buvo nukreiptas stipraus vėjo gūsis, pilamas vanduo bei paleidžiamos kraupiai didelės žiurkės lakstyti tarp kojų. Be viso to, dar reikėjo išlaikyti blaivų protą susikoncentruojant į tyrimą ir tai, kas iš tiesų vyksta Kuždesių saloje“, – išgyvenimus pasakojo aktorius.

„Likus kelioms savaitėms iki filmavimo darbų pabaigos pradėjau nebesuvokti, kur esu ir ką veikiu. Tačiau siekdami maksimalių rezultatų toliau stengėmis, kad herojui tektų kuo daugiau sunkių psichologinių išgyvenimų. Keletą dienų iš eilės kartojome sceną, kur jis nesusigaudė, ar viskas vyksta sapne, ar realybėje. Po kurio laiko pastebėjau, kad jau ir pats nesuprantu, kas aplinkui dedasi ir ar aš visame tame dalyvauju, kodėl esu kažkur, kur nieko nepažįstu“, – įtempto darbo prisiminimais dalijosi L.DiCaprio.

Filmo anonsas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius