Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27

Lenkų kino festivalis šiemet aplankys ir Mažeikius, ir Šalčininkus

Kitą savaitę prasidėsiantis 16-asis Lenkų kino festivalis Lietuvos žiūrovams pasiūlys 27 filmus, didelis dėmesys bus skirtas vaikams ir jaunimui, taip pat legendinio režisieriaus Krzysztofo Kieslovskio filmams.
Kino teatras „Skalvija“ atnaujino kino salę
Kino teatras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lenkijos instituto Vilniuje spalio 6-16 dienomis organizuojamas festivalis pirmąkart vyks ne tik Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, bet ir dviejuose mažesniuose miestuose: Mažeikiuose ir Šalčininkuose.

Organizatorių teigimu, šiemet festivalio pagrindinis šūkis yra „į akis krentantis kinas“.

„Tai yra toks, kuris žiūrovo nepalieka abejingo, kuris geba prajuokinti, pralinksminti, laikyti įtampoje, bet ir sujaudina bei pamoko. Norime, kad išėję iš kino, lenkų filmus išsineštumėte su savimi. Norime, kad juose nagrinėjami klausimai skatintų stabtelti ir pamąstyti, taptų kasdienio pokalbio, o galbūt ir konstruktyvių ginčų tema“, – teigia festivalio organizatoriai.

Pagrindinėje programoje bus rodomi 13 rinktinių filmų, speciali programa skirta vaikams ir jaunimui. Dėmesio verta specialioji programa skiriama prieš 20 metų mirusiam kino meistrui K.Kieslowskiui. Į renginio programą įtrauktos ir lenkų jaunosios dramaturgijos ekranizacijos, jos bus rodomos bendradarbiaujant su Vilniaus tarptautiniu teatro festivaliu „Sirenos“.

Festivalyje lankysis nemažai svečių iš Lenkijos, žiūrovai galės susitikti su pasaulinio garso kompozitoriumi Michalu Lorencu, paklausyti grupės „Des Orient“ koncerto, pabendrauti su aktoriumi Bartlomiejumi Topa. Specialiuose filmo „Rojaus istorija” seansuose Vilniuje ir Šalčininkuose dalyvaus režisierius Jerzy'is Zalewski. Kino žiūrovų taip pat laukia dešimt ypatingų pažinties su naujausiais lenkų filmais ir jų kūrėjais dienų.

Pagrindinėje programoje bus naujausi ir įdomiausi lenkų filmai, tarp kurių žiūrovai išvys „Karbalą“, „Svetimą padangę”, „Ekscentrikus“, „Blogio anatomiją”, „Gyvenk ir norėk“. Bus pristatyti kritikų įvertinimo 41-ajame Gdynės kino festivalyje sulaukę „Pasienyje“ ir „Vienišių planeta“. Žiūrovų pageidavimu į festivalio programą įtraukti geriausi šių metų Kino pavasario filmai „Mano dukterys karvės“, „Šokių aikštelės dukterys“ ir „Demonas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius