Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

Lenkų kino savaitę pradeda geriausiu metų filmu pripažintas „Malūnas ir kryžius“

Ketvirtadienį 18 val. kino centre „Multikino“ atidaroma XI lenkų kino savaitė. Ją pradės už geriausią scenografiją, garsą ir kostiumus apdovanotas naujausias lenkų poeto, dailininko, operos ir kino režisieriaus Lecho J.Majewskio filmas „Malūnas ir kryžius“, kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė „Auksinio gaublio“ laimėtojas olandų aktorius Rutgeris Haueris, žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje pelnęs britų aktorius Michaelas Yorkas ir prancūziškuoju „Oskaro“ ekvivalentu – „Cezariu“ apdovanota aktorė Charlotte Rampling.
Režisieriaus Lecho J. Majewskio filmas „Malūnas ir kryžius“
Režisieriaus Lecho J.Majewskio filmas „Malūnas ir kryžius“ / Kadras iš filmo

„Pasitelkęs naujausias technologijas, Majewskis perkelia žiūrovus ne tik į XVI a. ispanų okupuotą Flandriją, išgyvenančią vieną dramatiškiausių politinio ir religinio persekiojimo periodų, bet pirmiausia į Pieterio Breugelio paveikslą „Kelias į Kalvariją“. Atsidūrę paveikslo viduje, sužinome ir jo sukūrimo istoriją. Filme atgyja šimtai paveikslo personažų“, – pristatydama filmą „Malūnas ir kryžius“ sako kino kritikė Živilė Pipinytė.

Filmas Gdynės kino festivalyje apdovanotas Specialiuoju žiuri prizu, pelnė prizus ir už geriausią scenografiją, garsą bei kostiumus, Torunės kino festivalyje pripažintas geriausiu lenkišku metų filmu. Be to, „Malūnas ir kryžius“ buvo rodomas Venecijos meno bienalėje ir Luvre.

Kino centre „Pasaka“ ketvirtadienį, Lenkų kino savaitės atidarymo dieną, bus rodomas Gdynės kino festivalio Specialųjį žiuri prizą pelniusios režisierės Annos Kazejak filmas „Sparnuotos kiaulės“ bei ne vienu lenkų ir tarptautiniu kino apdovanojimu įvertinto režisieriaus Januszo Majewskio filmas „Egzaminas. 1947“.

Kino centre „Skalvija“ bus pristatytas geriausiu debiutiniu filmu Gdynės ir Čikagos kino festivaliuose pripažintas ir už geriausią scenarijų Salonikų kino festivalyje apdovanotas jauno režisieriaus Mareko Lechkio filmas „Erratum“ bei šešis apdovanojimus „Auksinius liūtus“ (tarp kurių – pagrindinį) pelniusi, tarptautiniuose Maskvos, Goa ir San Francisko kino festivaliuose apdovanota juosta „Roželė“.

Daugiau informacijos apie XI lenkų kino savaitės filmus – internete adresu http://www.lenkukultura.lt/lt/renginys/kinas/XI-lenk-kino-savait-238

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius