-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 30

Lietuvio kaskadininko Giedriaus Nagio darbų sąraše – populiarūs Holivudo filmai

Airijoje gyvenantis lietuvių kaskadininkas Giedrius Nagys teigia, kad pradėti tarptautinę karjerą ir filmuotis didelio biudžeto Holivudo projektuose jam padėjo sėkmė atsidurti tinkamoji vietoje tinkamu laiku.
Giedrius Nagys
Giedrius Nagys / imdb.com iliustr.
Temos: 1 Holivudas

„Man labai pasisekė, būnant tam tikroje vietoje, tam tikru laiku ir sutikus tam tikrus žmones. Sunku sukurti gerą įspūdį, labai lengva jį sugadinti“, – interviu BNS sakė kaskadininkas Giedrius Nagys, taip pat žinomas pravarde „Gee“.

Jis pasakojo neseniai grįžęs iš šešis mėnesius trukusių darbų Londone, Tenerifėje ir Velse, kuriant filmo „Titanų susidūrimas“ (angl. „Clash of the Titans“) tęsinį „Titanų rūstybė“ (angl. „Wrath of the Titans“). Šiame filme vaidina Samas Worthingtonas (Semas Vortingtonas), žinomas pagrindiniu vaidmeniu pelningiausiu visų laikų filmu vadinamame „Įsikūnijime“ (angl. „Avatar“), du kartus „Oskaro“ apdovanojimui nominuotas Ralphas Fiennesas, vieną kartą tam pačiam „Oskarui“ pristatytas Liamas Neesonas.

Lietuvis šiame filme buvo atsakingas už ugnies ir skraidymo efektus, kai naudojamos virvės ir kita speciali įranga, įvairius triukus.

Per savo karjerą G.Nagiui teko dirbti filmuose „Šetono antrininkas“ (angl. „Devils Double“), „Sargybinis“ (angl „Guard“), „Kitas pasaulis: vilkolakių prisikėlimas“ (angl. „Underworld: Rise of the Lycans“), „Narnijos kronikos: Princas Kaspianas“ (angl. „Chronicles of Narnia: Prince Caspian“), „Tampant Džeine“ (angl. „Becoming Jane“), „Eragonas“ (angl. „Eragon“), „Dangaus karalystė“ (angl. „Kingdom of Heaven“), „Karalius Artūras“ („King Arthur“), serialuose „Kamelotas“ (angl. „Camelot“), „Tiudorai“ (angl. „Tudors“).

Kadras ia filmo/Filmas Titanų susidūrimas
Kadras iš filmo/Filmas „Titanų susidūrimas“

Jis pasakojo, kad paskutinysis Lietuvoje įgyvendintas projektas, kuriam jam teko dalyvauti, buvo filmas „Pasipriešinimas“ (angl. „Defiance“) su Džeimso Bondo vaidmeniu garsėjančiu Danieliu Craigu.

„Būtų smagu daugiau laiko praleisti Lietuvos kine. Norėčiau palikti savo pėdsaką“, – tvirtino G.Nagys.

Jam teko dirbti lietuviškuose filmuose „Elzė iš Gilijos“, „Kiemas“, „Vilko dantų karoliai“.

G.Nagys pasakojo, norėjęs tapti kaskadininku nuo vaikystės. 2009 metais jis su kolegomis įkūrė Airijos kaskadininkų gildiją, atstovaujančią šios profesijos atstovų interesams ir ginančią jų teises.

„Nėra svarbu, kokios tautybės esi. Tai yra tarptautinis verslas, nuolat ieškantis naujų talentų. Daugiau lietuviškų ar užsienio filmų, kuriamų Lietuvoje, duotų proga pasirodyti tiems, kurie to verti. Be to, yra kitos šalys, kur filmuojami filmai“, – apie lietuvių galimybes kalbėjo pašnekovas.

Jis sakė palaikantis glaudžius ryšius su kolegomis Lietuvoje.

„Nemanau, kad būdami lietuviai esame išskirtiniai. Tai kantrybės, užsispyrimo, talento ir daug daug laimės (reikalaujantis užsiėmimas – BNS)“, – apie savo sėkmę pasakojo kaskadininkas.

Jis tvirtino, kad nors kino verslas dabar yra pagrindinis jo pajamų šaltinis, anksčiau „buvę visko“.

„Su pakilimu ateina ir kritimas. Aš puikiai suvokiu situaciją, kurioje randuosi. Geriausias darbo rodiklio įvertinimas yra telefono skambutis su pasiūlymu kitam filmui. Maniškis kol kas tyli“, – kalbėjo pašnekovas.

G.Nagys tvirtino, kad įspūdingiausiu ar svarbiausiu filmu jo karjeroje filmu yra toks, kuriame kiekas nenukenčia ar nesusižaloja.

„Mūsų darbas – atlikti triukus 100 procentų, nepaisant, ar filmas multimilijoninis ar mažo biudžeto“, – sakė kaskadininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius