Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02

Lietuviškas filmas apie tremtį „Ekskursantė“ pelnė Rusijos kino premiją

Lietuviškas filmas „Ekskursantė“ apie tremtį laimėjo prestižinę Rusijos kino premiją „Nika“, pranešė Lietuvos kinematografininkų sąjunga.
Filmas „Ekskursantė“
Filmas „Ekskursantė“ / Kadras iš filmo

Antradienį lietuvių režisieriaus Audriaus Juzėno vaidybinis filmas „Ekskursantė“ su Ukrainos režisieriaus Achtemo Seitablajevo filmu „Chaitarma“ laimėjo prestižinę nacionalinę Rusijos kino premiją „Nika“ kategorijoje „Geriausias NVS ir Baltijos šalių filmas“.

Šioje filmų kategorijoje taip pat varžėsi latvių dokumentinio kino klasiko Ivaro Seleckio filmas „Kapitalizmas Skersinėje gatvėje“, Temiro Birnazarovo kūrinys „Aistra“ (Kirgizstanas), Achtemo Seitablajevo juosta „Chaitarma“ (Ukraina) ir Jermeko Tursunovo filmas „Šal“ (Kazachstanas).

Filmas „Ekskursantė“ sukurtas pagal tikrą 11-metės mergaitės iš Lietuvos istoriją. Pabėgusi iš tremtiniais perpildyto krovininio traukinio, vežusio ją ir jos šeimą į Sibirą, ji įveikė 6 tūkst. kilometrų ilgą ir pilną pavojų bei nuotykių kelią namo - į Lietuvą.

Nuo 1988 metų teikiama kino premija „Nika“ yra svarbiausias ir prestižiškiausias Rusijos kino apdovanojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius