Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 09

Lietuviškas filmas „Liza, namo!“ apdovanotas pagrindiniu prizu Tenerifės festivalyje

Režisierės Oksanos Burajos filmas „Liza, namo!“ pelnė pagrindinį prizą Tarptautiniame trumpametražių filmų festivalyje Tenerifėje. Rugsėjo 5 -8 d. Ispanijos saloje vykusiame festivalyje O. Burajos juosta dėl geriausio filmo apdovanojimo ir publikos prizo varžėsi su dviem dešimtimis dokumentinių, animacinių, vaidybinių trumpametražių filmų iš viso pasaulio.
Kadras iš filmo „Liza, namo!“
Kadras iš filmo „Liza, namo!“ / „Lithuanian shorts“ nuotr.
Temos: 1 Tenerifė
„Lithuanian shorts“ nuotr./Kadras iš filmo „Liza, namo!“
„Lithuanian shorts“ nuotr./Kadras iš filmo „Liza, namo!“

Kaip rašoma studija „Uljana Kim“ pranešime, tai jau trečias filmo „Liza, namo!” apdovanojimas, pelnytas užsienio festivaliuose. Šįmet juosta „Liza, namo!“ buvo apdovanota Geriausio Europos trumpametražio filmo prizu tarptautiniame moterų filmų festivalyje Prancūzijoje ir Specialiuoju žiuri prizu 36-ame Norvegijos trumpametražių filmų festivalyje Grimstade.

Lietuvoje „Liza, namo!“ buvo pripažinta geriausiu lietuvišku trumpametražiu dokumentiniu filmu pernykščio Europos šalių kino forumo „Scanorama“ programoje „Naujasis Baltijos kinas“ ir „Sidabrinės gervės 2013“ apdovanojimuose.

Septintasis dokumentinis vienos originaliausių Lietuvos kino kūrėjų O. Burajos filmas „Liza, namo!“ pasakoja apie dramatišką, vaikiškas svajones gniuždantį konfliktą tarp mažametės Lizos ir artimiausių suaugusiųjų pasaulių. Niūri kasdienybė dažnai išveja Lizą iš namų. „Kodėl nuolat bėgi? Ko tau trūksta?“, - klausia mergaitės mama, nesuprantanti Lizos ketinimų gyventi gražesniame, šviesesniame pasaulyje. Juosta sukurta bendradarbiaujant Lietuvos ir Estijos kinematografininkams (prodiuseriai Uljana Kim ir Arko Okk).

Pasaulinė „Liza, namo!“ premjera pernai rudenį įvyko garsiojo Tarptautinio Leipcigo dokumentinių ir animacinių filmų festivalio konkursinėje programoje, filmas dalyvavo konkursinėse prestižinių festivalių Klermon – Ferane, Nansi (Prancūzija), „Hot Docs“ (Kanada) ir kt. programose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius