-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 05

Marion Cotillard „Scanoramos“ žiūrovus įkvėps ryžto

Prancūzė Marion Cotillard – unikali aktorė. Ji charizmatiška chamelionė, galinti įsikūnyti į bet kokį personažą. Lengvų vaidmenų nesirenkanti M. Cotillard savo talentą dar kartą įrodys filme „Dvi dienos, viena naktis“ (Two Days, One Night, 2014), kurio premjera Lietuvoje įvyks 12-ajame Europos šalių kino forume „Scanorama“.
Kadras iš filmo „Dvi dienos, viena naktis“
Kadras iš filmo „Dvi dienos, viena naktis“ / „Scanoramos“ archyvo nuotr.
Temos: 1 „Scanorama“

Naujausias net dvi „Auksinės palmės šakeles“ pelniusių kino meistrų brolių Jeano-Pierre‘o ir Luco Dardenne‘ų filmas „Dvi dienos, viena naktis“ dalyvavo konkursinėje Kanų kino festivalio programoje bei tapo Belgijos pretendentu į „Oskarus“.

Pagrindinį vaidmenį patikėję žaviajai Marion Cotillard, broliai Dardenne’ai nenusivylė. „Šis filmas buvo iššūkis ir mums, ir Marion. Svarstydami jos kandidatūrą pagrindiniam vaidmeniui, klausėme savęs, ar Marion, tokia nežemiškai graži ir išskirtinė, galėtų tapti paprasta moterimi? Tokia, kurios žavesį temdo rūpestis dėl ateities, tokia, kokių gatvėse šimtai? Buvo rizikinga jai siūlyti šį vaidmenį, bet, vos įjungus kameras, Marion dingo – ji akimirksiu tapo Sandra“, – pasakojo broliai Dardenne’ai.

Svarstydami jos kandidatūrą pagrindiniam vaidmeniui, klausėme savęs, ar Marion, tokia nežemiškai graži ir išskirtinė, galėtų tapti paprasta moterimi?

Filmo herojė Sandra išgyvena dramą darbe. Dėl pinigų stygiaus jos viršininkas nusprendė – arba visi darbuotojai gauna premijas ir Sandra atleidžiama iš darbo, arba ji lieka darbe. Kolegoms pasirinkus premijas, Sandra turi išeiti, tačiau jai pavyksta įkalbėti vadovą surengti dar vieną balsavimą. Šiam sutikus, moteriai lieka vos dvi dienos ir viena naktis perkalbėti savo kolegas ir išsaugoti darbą.

„Sandros istorija žiūrovams pasakoja ne tik apie kovą dėl išlikimo darbe, daug svarbiau šiame filme – moters pastangos išsaugoti orumą ir galimybę pačiai spręsti savo likimą, o ne tapti aplinkybių auka. Filmas „Dvi dienos, viena naktis“ taps įkvėpimu tiems, kuriems reikia padrąsinimo ar stinga ryžto“, – teigia „Scanoramos“ meno vadovė Gražina Arlickaitė.

„Oskaro“ laureatė M. Cotillard visiems vaidmenims ruošiasi itin atsakingai, tačiau Sandros personažui ji skyrė dar daugiau laiko ir jėgų. Prieš prasidedant filmavimams, aktorė savarankiškai papildė scenarijų, išsamiai aprašydama, kokia buvo jos herojės Sandros praeitis, kokioje šeimoje ji užaugo ir pan. Šių scenų žiūrovai nepamatys, tačiau jos labai padėjo M. Cotillard geriau pažinti savo vaidmenį. 

Filmas „Dvi dienos, viena naktis“ taps įkvėpimu tiems, kuriems reikia padrąsinimo ar stinga ryžto.

„Man reikėjo žinoti, koks buvo Sandros gyvenimas, kai ją slėgė niūrios dienos, kaip jos asmeninius sunkumus priėmė vyras ir vaikai, – pasakojo aktorė. – Prirašiau daugybę detalių apie Sandros tėvus, netgi sukūriau jos brolį ir jų tarpusavio santykius, nors filme apie tai nebus pasakojama. Šios detalės man padėjo sukurti gilų Sandros portretą, todėl prasidėjus filmavimas aš jau buvau ne Marion, o Sandra.“

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šiemet vyks lapkričio 6–23 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Daugiau informacijos apie programą ir bilietus www.scanorama.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius