Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 18

„Matricos“ kūrėjų filme – žmogaus galią atskleidžiančios kovos scenos

Kino teatruose rodomas naujausias „Matricos“ trilogijos kūrėjų brolių Wachowskių darbas „Nindzė žudikas“. Tai įspūdingiausias XXI amžiaus filmas apie nindzes: nepagražinti kovos menai, paslaptingiausių šešėlio karių jėga, ištvermė, greitis ir reakcija.
Pietų Korėjos popžvaigždė Rainas (Jeongas Ji-hoonas)
Pietų Korėjos popžvaigždė Rainas (Jeongas Ji-hoonas) / GPI nuotr.

Šioje juostoje atiduodama derama pagarba 9-ojo dešimtmečio nindzių filmams. Pasikviesta ryškiausia šio kino žanro žvaigždė – 61 metų japonų aktorius Sho Kosugi. Pagrindinį vaidmenį sukūrė tarptautinio masto popžvaigždė iš Korėjos Rainas.

Pasak prodiuserio Joelio Silverio, šiame filme svarbiausias yra veiksmas.

„Šiuo filmu stengėmės pakilti laipteliu aukščiau už kitus filmus apie nindzes. Norėjome kuo mažiau specialiųjų efektų – siekėme parodyti tai, ką žmonės iš tiesų gali“, – sakė kūrėjas.

Broliai Wachowskiai pasikvietė dvi kino užkulisių legendas: Chadą Stahelskį ir Dave‘ą Leitchą („Matrica“, „V – tai Vendeta“), kurie iš kovos scenos sugeba sukurtį meną, pralenkiantį šokio grožį. Kovos menų aktorius mokė garsiausi bokso, karatė, kung-fu ir akrobatikos čempionai iš viso pasaulio, įskaitant Bruce‘o Lee bei Jackie Chano trenerius.

Pagrindinis aktorius Rainas (Jeongas Ji-hoonas) be dublerių puikiai atliko apie 90 proc. sudėtingiausių triukų. „Jo sportinė forma puiki, jis tiesiog užprogramuotas atlikti tokius veiksmus“, – pripažino filmo kūrėjus konsultavę kovos menų treneriai.

Pasak filmo režisieriaus Jameso McTeigue, „Nindzė žudikas“ – geras intrigų, kriminalo ir mistikos derinys. Prodiuseris J.Silveris pritaria, kad tai moderniausias filmas apie nindzes: „Nuostabi vaidyba, įspūdingi kovos menai ir puiki istorija. Mūsų pradinis sumanymas – sukurti klasikinį pasakojimą apie nindzes, tačiau jį pateikti naujai ir netikėtai. Manau, tai puikiai pavyko.“

Efektingas veiksmo filmas „Nindzė žudikas“ jau rodomas Lietuvos kino teatruose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius