Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 23

Matthew McConaughey: pavargau būti cirkininku, iš kurio visi juokiasi

Praėjusį savaitgalį mūsų šalies kino teatruose pasirodė kriminalinė drama „Advokatas iš Linkolno“, kuriame pagrindinį Miko vaidmenį atlieka Holivudo numylėtinis Matthew McConaughey, pagaliau nusprendęs vaidmenis lengvose komedijose iškeisti į rimtesnius filmus. Kritikų teigimu, aktoriui pavyko.
Filmas „Advokatas iš Linkolno“
Filmas „Advokatas iš Linkolno“ / Acme Film nuotr.

„Mikas yra pakankamai komplikuotas veikėjas. Nors jis – advokatas, švaria reputacija pasigirti negalėtų. Tačiau vyras laužo taisykles dėl savo gerovės. Tokių advokatų mieste malasi labai daug, tačiau jo tiesiog negali nemėgti: Mikas gina žmones, neturinčius pinigų susimokėti, todėl yra be galo šaunus vyrukas“, – pasakoja M.McConaughey. Plačiau apie neįprastą personažą, pačią kriminalinę dramą „Advokatas iš Linkolno“ bei apie tai, kaip reikia užsitarnauti pinigus – interviu su aktoriumi.

Kuo jus sužavėjo šis scenarijus?

Norėjosi iššūkių. Pavargau būti cirkininku, iš kurio visi juokiasi kino teatruose. Esu dviejų vaikų tėvas, turiu šeimą, manau, subrendau rimtesniems iššūkiams. Mano herojus „Advokate iš Linkolno“ turi tvirtą moralę, tačiau tokioje aplinkoje, kurioje jis sukasi, geriau žaisti pagal kitų sukurtas taisykles. Tik taip gali išlikti gyvas ir dar gauti kažkokios naudos. Mane labai suintrigavo personažas, jo istorija. Taip pat ir tai, kad pagaliau galiu kažką pasakyti ne savo raumenimis, o gražiai pasiūtu stilingu kostiumu (juokiasi).

Dramoje yra pakankamai daug įtemptų scenų, kuriose Mikas nusižengia savo įsitikinimams, tačiau daro tai dėl geresnės ateities bei perspektyvų. Ar dažnai panašios situacijos pasitaiko ir jūsų asmeniniame gyvenime?

Stengiuosi, kad jų būtų kuo mažiau. Manau, kad kiekvienas žmogus yra savo laimės kalvis ir didžioji dalis situacijų gyvenime priklauso nuo jo paties. Mikui tenka kapstytis iš susidariusios situacijos visais įmanomais būdais. Jis turi apginti šeimą, klientą, o taip pat iš kalėjimo ištraukti visiškai nekaltą žmogų. Be to, vyrukas turi paklusti sistemai, o tai tampa katės ir pelės žaidimu. Veiksmas pakrypsta išties netikėta linkme. Nemanau, kad kuris nors žiūrovas įstengtų nuspėti siužeto vingius. Aš ir pats tris kartus žiūrėjau šią juostą ir vis savęs paklausdavau: „Palauk minutę. Tai kaip jis iš ten išsikapstė?“

Advokatas iš Linkolno“ yra ganėtinai didelis posūkis jūsų karjeroje?

Bėda ta, kad kai pradedi vaidinti romantinėse komedijose, tau tarsi prilipdoma etiketė. Todėl džiaugiuosi sulaukęs pasiūlymo vaidinti šioje dramoje. Taip tikiuosi Holivudui ir visam pasauliui įrodyti, kad galiu daugiau. Šis filmas tiesiog buvo sukurtas man, todėl darbu labai didžiuojuosi.

Juostos scenarijų mačiau prieš kelerius metus. Tada man jame kažko trūko. Štai po ketverių metų jis grįžo pas mane papildytas. Kai perskaičiau, supratau, kad jis – būtent tai, ko man reikėjo ir ką norėjau daryti. Solidi drama su trilerio elementais, su mirtimi, gyvenimu.

Manote, Holivudas pasiruošęs ir vėl investuoti į tokias dramas? 

Ne, nemanau. Dėl tokių filmų reikia daug dirbti. Mes pastatėme puikų filmą, tačiau tam, kad gautume finansavimą, reikėjo daug vargti. Holivudas nesišvaisto pinigais, juos reikia užsitarnauti. Neabejoju, kad mes tai padarėme ir nuo šiol viskas klosis dar geriau.

Rimtą kriminalinę dramą „Advokatas iš Linkolno“, kupiną netikėtų siužeto vingių, jau galima pamatyti Lietuvos kino teatruose. Filme pasakojama apie stilingą advokatą, kurio biuras – automobilis „Lincoln“, ir kuris imasi ginti turtingą „pleibojų“, apkaltintą sunkiu nusikaltimu. O tai tampa ne tik rimtu išbandymu jo sąžinei, bet ir visai teisėsaugos sistemai.

 

VIDEO: „Advokatas iš Linkolno“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius