-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 14

Meksikos režisieriaus Inarritu filmas su Bardemu varžysis dėl „Oskaro“ (video)

Meksikos kino režisieriaus Alejandro Gonzalezo Inarritu filmas „Biutiful“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūręs Javieras Bardemas buvo pripažintas geriausiu aktoriumi Kanų kino festivalyje, varžysis dėl „Oskaro“ geriausio užsienio filmo kategorijoje.
Režisierius Alejandro Gonzalezas Inarritu ir aktorius Javieras Bardemas
Režisierius Alejandro Gonzalezas Inarritu ir aktorius Javieras Bardemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį paskelbtame pretendentų į JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą sąraše iš viso išvardyti 65 šalyse sukurti filmai.

Tarp jų pateko Tailando režisieriaus Apichatpongo Weerasethakulo susukta kino juosta „Dėdė Bunmis, kuris prisimena savo ankstesnius gyvenimus“ („Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives“), šių metų gegužę pelnęs pagrindinį Kanų festivalio apdovanojimą „Auksinę palmės šakelę“.

Antruoju geriausiu filmu Kanuose pripažintas režisieriaus Xaviero Beauvois „Apie žmones ir dievus“ („Des hommes et des dieux“) varžybose dėl „Oskaro“ atstovaus Prancūzijai.

Tuo tarpu Turkija pateikė režisieriaus Semiho Kaplanoglu filmą „Medus“ („Bal“), pelniusį „Auksinio lokio“ statulėlę vasarį vykusiame Berlyno kino festivalyje.

Dėl „Oskaro“ šiemet pirmą kartą varžysis Etiopija su režisierių Davey Frankelio ir Rasselo Lakew  filmu „Atletas“ („Atletu“), taip pat Grenlandija, kuriai atstovaus Otto Rosingo  ir Torbeno Becho filmas „Žmogus iš Nuko“ („Nuummioq“).

VIDEO: BIUTIFUL OFFICIAL TRAILER ENGLISH

Latvijai atstovaus naujas režisieriaus Mario Martinsono vaidybinis filmas „Amaya“. Šioje Honkonge kurtoje juostoje, kuri užsienyje rodoma pavadinimu „Hong Kong Confidential“, pagrindinį vaidmenį atlieka lietuvių muzikantas ir aktorius Andrius Mamontovas, taip pat sukūręs filmui garso takelį.

Dėl „Oskaro“ sieks varžytis ir Estija, kuri pateikė režisieriaus Veiko Ounpuu juodąją komediją „Šv.Tonio gundymai“ („The Temptation of St. Tony, Puha Tonu kiusamine“). Šis su švedais ir suomiais kurtas filmas pasakoja apie sėkmės lydimą pusamžį vyrą, kurį ima kvaršinti klausimai apie moralę.

Anksčiau A.G.Inarritu 2006 metų filmas „Babelis“ („Babel“) buvo nominuotas septyniems „Oskarams“, tarp jų geriausio filmo ir geriausio režisieriaus kategorijose.

JAV kino akademijos nominacijas planuojama skelbti sausio 25 dieną, o 83-ioji „Oskarų“ teikimo ceremonija vyks vasario 27 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius