Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 05

Metų komedija „Vienoje kilpoje“: vienas žodis gali pradėti karą

Politikai tikrai nenudžiugtų išvydę, kaip juos įsivaizduoja įtakingas aštrialiežuvis scenaristas bei režisierius Armando Iannucci. Tačiau jam tai mažiausiai svarbu: šmaikšti komedija „Vienoje kilpoje“ biurokratų siaubui į viršų iškelia skystablauzdiškumą, veidmainystę ir keiksmus, kurie žiūrovus priverčia garsiai kvatoti. Metų komedija pavadintą filmą nuo sausio 15 d. išskirtinai rodo tik sostinės kino teatras „Pasaka“.
Filmas „Vienoje kilpoje“ (In the Loop)
Filmas „Vienoje kilpoje“ (In the Loop) / Kadras iš filmo

Britų komedijos žanro specialistas, satyros ir parodijos meistras Armando Iannucci savo pirmąjį filmą „Vienoje kilpoje“ pristatė 2009 metų „Sundance“ kino festivalyje. Filmas susilaukė šūsnies pozityvių publikos ir kritikų atsiliepimų, tęsė kelionę aplankydamas įvairius festivalius, tarp jų  ir Vilniaus tarptautinį kino festivalį „Kino pavasaris“. Britų nepriklausomo kino apdovanojimuose komedija nominuota net šešiose kategorijose, už geriausią scenarijų „Vienoje kilpoje“ apdovanojo Niujorko kino kritikai, o Jungtines Amerikos Valstijas filmas paliko uždirbęs beveik 2,5 milijono dolerių.

Siužetas vertas tikrovės

Filmo veiksmas vyksta Vašingtono ir Londono kabinetuose, kuriuose politikai sprendžia ne tik savo šalies likimą. Veiksmas ir juokas tampa nesustabdomas, kai britų premjerui atstovaujantis nepraustaburnis atstovas spaudai išsikviečia ant kilimėlio užsienio reikalų ministrą Saimoną Fosterį, kad išbartų už radijo eteryje nuskambėjusią frazę, kad karas Artimuose Rytuose yra „nenumatomas“. Kol dviejų valstybių politikai, jų patarėjai ir sekretorės pešasi intrigose, murgdosi išdavystėse bei atvirai meluoja, JAV prezidentas ir britų premjeras iš tikrųjų rengiasi žygiui į Iraką. Ar iš tiesų vienas žodis gali pradėti karą? Taip.

Naujai atrasti aktoriai

„Tada pasirodo filmo geriausias prisiminimas – Malcolmas Tuckeris ir pradeda savo storžieviškos iškalbos sesiją, kuri trunka iki pat filmo pabaigos“, – taip aktoriaus Peterio Capaldi personažą įvertino žurnalo „Pravda“ autorius Carlo Mandrake. Šis žurnalas išskyrė „Vienoje kilpoje” tarp penkių geriausių 2009-ųjų filmų. Pagrindinį vaidmenį atlikęs Peteris Capaldi tapo atradimu visiems kino mylėtojams.

Nors aktorius 1995 metais jau yra laimėjęs „Oskaro“ apdovanojimą už geriausią trumpametražį filmą „Franz Kafka‘s It‘s a Wonderful Life“, pirmą kartą taip ryškiai sužibėjo tik „Vienoje kilpoje“. Žiūrovai filme taip pat išvys Lietuvoje rodyto televizijos serialo „Sopranai: mafijos kronika“ žvaigždę Jamesą Gandolfinį, iš filmų „Perskaityk ir sudegink“, „United 93“, „Mūsų tėvų vėliavos“ žinomą Davidą Rasche, taip pat Tomą Hollanderį ir Giną McKee.

Režisierius, kuris negali nesijuokti iš gyvenimo

„Vienoje kilpoje“ – tai pirmasis škotų kilmės komiko, rašytojo, radijo laidų prodiuserio ir režisieriaus Armando Iannucci pilnametražis filmas. Tačiau jo kuriami šou Didžiojoje Britanijoje jau ne vienerius metus kaupia gerus reitingus ir žiūrovų simpatijas. Lietuvoje nežinomas ir nerodytas televizijos šou „Aš esu Alanas Partridžas“ su populiariuoju aktoriumi Steve'u Cooganu pelnė režisieriui BAFTA apdovanojimą.

2001 metais kurtoje humoro laidoje „Armando Iannucci šou“, komikas skelbė savo pseudofilosofiją, komiškas idėjas ir gyvenimiškas fantazijas. Taip pat prodiusavo ir rašė scenarijus daugybei radijo ir televizijos laidų bei humoro serialų: „On the Hour” (1992-93 metais transliuojamas per BBC Radio 4 radijo stotį). „The Day Today“ (1994 metais rodytas per BBC Two televiziją) „Time Trumpet” (2006 metais rodytas per BBC Two televiziją) ir „The Thick of It“ (2005 metais rodytas per BBC Four televiziją).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius