Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 30

Michalkovas sugrįžta su „Oskaru“ apdovanoto filmo tęsiniu

Po 16 metų pertraukos į didžiuosius ekranus sugrįžta legendinio rusų režisieriaus Nikitos Michalkovo filmo tęsinys „Saulės nualinti: pasipriešinimas“. Jau dabar kritikai tvirtina, jog tęsinys savo mastais niekuo nenusileidžia pirmajam režisieriaus filmui, apdovanotam „Oskaro“ statulėle.
Filmas „Saulės nualinti: pasipriešinimas“
Filmas „Saulės nualinti: pasipriešinimas“ / Kadras iš filmo

Ši juosta – grandiozinis įvykis Rusijos kinematografijoje. Filmo kūrimas – nuo sumanymo iki galutinio užbaigimo – užtruko aštuonerius metus. Scenarijus buvo tobulinamas ketverius metus. Filmavimai prasidėjo 2005 metais.

Masinėse scenose dalyvavo praktiškai visi Sankt Peterburgo Puškino rajono gyventojai, šalia kurių buvo filmuojamos visos kovų scenos.

Karinių laikų garvežius ir vagonus filmui paskolino Centrinis Rusijos Federacijos geležinkelio transporto muziejus.

Filmo „Saulės nualinti“ tęsinys yra padalintas į du pilno metražo filmus „Saulės nualinti: pasipriešinimas“ ir „Saulės nualinti: citadelė“. Pirmasis kino teatrų žiūrovams pristatomas pavasarį, antrasis – rudenį. Abi šios juostos buvo filmuotos vienu metu.

Šis filmas jau įtrauktas į oficialią 65-jų Didžiosios pergalės metinių minėjimo programą ir juostos premjera įvyks Kremliaus Suvažiavimų rūmuose.

Epinė N.Michalkovo dilogija (du filmai ta pačia tema) „Saulės nualinti“ papasakos žiūrovams buvusio divizijos vado Kotovo istoriją, kuris 30-iais buvo neteisingai apkaltintas liaudies priešu ir nuteistas.

Pirmas dilogijos filmas „Saulės nualinti: pasipriešinimas“ aprašo įvykius, nutikusius Kotovui per pirmus dvejus karo metus. Pagal oficialius dokumentus jis buvo laikomas sušaudytu, bet per stebuklą išgyveno ir buvo pasiųstas į karą kaip eilinis baudžiamojo būrio karys. 1943m. Arsentjevas gauna asmeninį Stalino įsakymą surasti Kotovą.

1994m. Rusijoje išleistas šio režisieriaus filmas „Saulės nualinti“, gavo „Oskarą“ už Geriausią užsienio filmą, tapo 47-ojo Kanų kino festivalio „Grand Prix“ laimėtoju ir buvo apdovanotas nacionaline Rusijos federacijos premija.

„Saulės nualinti: pasipriešinimas“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti balandžio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius